А ви це знали? Чому котлети не можна довго розігрівати в мікрохвильовій печі

Найчастіше котлети готуються із запасом, щоб наступного дня всій родині було що поїсти. Як правило, ми звикли використовувати мікрохвильову піч для цих цілей, передають Патріоти України.

Подробиці

У такому разі довго котлети розігрівати не варто.

Чому варто скоротити час розігріву?

Якщо розігрівати котлети в мікрохвильовій печі більше 4 хвилин, вони можуть вийти пересушеними. Іноді страва через довгу обробку зовсім розвалюється.

Щоб уникнути цього, варто скоротити час приготування до 3 хвилин.

Однак найкраще для розігрівання використати сковорідку.

Якщо ви вирішите підігріти страву разом із соусом, то котлети стануть смачнішими, наче ви їх щойно приготували.

При розігріванні на сковороді без додавання соусу високий ризик того, що котлети просто розваляться.

Також варто розуміти, що через тривалий час дії високої температури котлети можуть вийти занадто жорсткими. Такою стравою вам навряд чи вдасться почастувати домашніх.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.