Звичні для нас назви продуктів придумували дуже давно, але багато хто навіть не припускають, чому, наприклад, ковбасу в СРСР називали лікарською. Ми вирішили розібратися, звідки пішли такі цікаві назви для найпопулярніших ковбас, передають Патріоти України.
Лікарська ковбаса з'явилася в СРСР і призначалася "хворим, які підірвали здоров'я в результаті громадянської війни і царського деспотизму". Перша палиця "лікарської" зійшла з конвеєра в далекому 1936 році.
Рецепт такої ковбаси був досить збалансований, в 100 кг ковбаси містилося:
Рецептура ковбаси неодноразово змінювалася - далеко не всі виробляють її по ГОСТу, а найчастіше слідують ТУ, індивідуально розробленим на кожному підприємстві.
Мисливські ковбаски придумали майже сто років тому в Польщі. Деякі помилково думають, що вони готуються з мисливських трофеїв, але це не так. Просто вони зроблені для мисливців, туристів, оскільки їх легко брати з собою, вони не псуються і дуже ситні.
Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...
Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...