А ви це знали? Чому ковбаски називають мисливськими, а ковбасу - лікарською

Звичні для нас назви продуктів придумували дуже давно, але багато хто навіть не припускають, чому, наприклад, ковбасу в СРСР називали лікарською. Ми вирішили розібратися, звідки пішли такі цікаві назви для найпопулярніших ковбас, передають Патріоти України.

Чому ковбасу називають лікарською?

Лікарська ковбаса з'явилася в СРСР і призначалася "хворим, які підірвали здоров'я в результаті громадянської війни і царського деспотизму". Перша палиця "лікарської" зійшла з конвеєра в далекому 1936 році.

Рецепт такої ковбаси був досить збалансований, в 100 кг ковбаси містилося:

  • 25 кг яловичини вищого сорту
  • 70 кг напівжирної свинини
  • 3 кг яєць
  • 2 кг коров'ячого молока

Рецептура ковбаси неодноразово змінювалася - далеко не всі виробляють її по ГОСТу, а найчастіше слідують ТУ, індивідуально розробленим на кожному підприємстві.

Чому ковбаски називають мисливськими?

Мисливські ковбаски придумали майже сто років тому в Польщі. Деякі помилково думають, що вони готуються з мисливських трофеїв, але це не так. Просто вони зроблені для мисливців, туристів, оскільки їх легко брати з собою, вони не псуються і дуже ситні.

Це справді працює! Як легко відмити від жиру ручки газової плити

субота, 27 липень 2024, 6:30

Газова плита потребує регулярного чищення. Бруд, жир та пригорілі рештки їжі можуть негативно вплинути на роботу приладу та навіть підвищити ризик нещасних випадків. Окрім очищення конфорок і поверхонь, варто звернути увагу і на ручки, передають Патріо...

А ви це знали? Для чого господині додають цукор у фарш

субота, 27 липень 2024, 6:08

Господині з досвідом додають цукор у низку не солодких страв, передають Патріоти України. На відміну від солі, перцю чи інших прянощів цукор викликає здивування у багатьох, адже він, на перший погляд, не поєднується зі стравами, де м’ясо, овочі тощо. У...