Звичні для нас назви продуктів придумували дуже давно, але багато хто навіть не припускають, чому, наприклад, ковбасу в СРСР називали лікарською. Ми вирішили розібратися, звідки пішли такі цікаві назви для найпопулярніших ковбас, передають Патріоти України.
Лікарська ковбаса з'явилася в СРСР і призначалася "хворим, які підірвали здоров'я в результаті громадянської війни і царського деспотизму". Перша палиця "лікарської" зійшла з конвеєра в далекому 1936 році.
Рецепт такої ковбаси був досить збалансований, в 100 кг ковбаси містилося:
Рецептура ковбаси неодноразово змінювалася - далеко не всі виробляють її по ГОСТу, а найчастіше слідують ТУ, індивідуально розробленим на кожному підприємстві.
Мисливські ковбаски придумали майже сто років тому в Польщі. Деякі помилково думають, що вони готуються з мисливських трофеїв, але це не так. Просто вони зроблені для мисливців, туристів, оскільки їх легко брати з собою, вони не псуються і дуже ситні.
Розповідаємо, які слова в жодному разі не можна говорити, щоб не відлякувати від себе гроші, передають Патріоти України.
При гіпертонії (високому артеріальному тиску) важливо дотримуватись певних обмежень у харчуванні, оскільки деякі продукти можуть сприяти підвищенню тиску або негативно впливати на здоров'я. Ось основні продукти, яких слід уникати, передають Патріоти Ук...