А ви це знали? Чому ковбаски називають мисливськими, а ковбасу - лікарською

Звичні для нас назви продуктів придумували дуже давно, але багато хто навіть не припускають, чому, наприклад, ковбасу в СРСР називали лікарською. Ми вирішили розібратися, звідки пішли такі цікаві назви для найпопулярніших ковбас, передають Патріоти України.

Чому ковбасу називають лікарською?

Лікарська ковбаса з'явилася в СРСР і призначалася "хворим, які підірвали здоров'я в результаті громадянської війни і царського деспотизму". Перша палиця "лікарської" зійшла з конвеєра в далекому 1936 році.

Рецепт такої ковбаси був досить збалансований, в 100 кг ковбаси містилося:

  • 25 кг яловичини вищого сорту
  • 70 кг напівжирної свинини
  • 3 кг яєць
  • 2 кг коров'ячого молока

Рецептура ковбаси неодноразово змінювалася - далеко не всі виробляють її по ГОСТу, а найчастіше слідують ТУ, індивідуально розробленим на кожному підприємстві.

Чому ковбаски називають мисливськими?

Мисливські ковбаски придумали майже сто років тому в Польщі. Деякі помилково думають, що вони готуються з мисливських трофеїв, але це не так. Просто вони зроблені для мисливців, туристів, оскільки їх легко брати з собою, вони не псуються і дуже ситні.

Бережіться! ТОП-5 країн, де найбільше дурять туристів

п’ятниця, 28 листопад 2025, 5:40

Вам знайоме це відчуття: ви прилітаєте на відпочинок в омріяну країну і одразу починаєте відчувати себе не туристом, а "ходячим гаманцем". Десятки торговців і просто на позір випадкових доброзичливців прагнуть всіма правдами і неправдами витягнути з ва...

Жирні плями та сірість? Простий трюк зробить скатертину як нову

четвер, 27 листопад 2025, 23:10

Біла скатертина - символ елегантності на столі, особливо перед святами. Але навіть найакуратніші тканини з часом жовтіють або сіріють. Добра новина: існують прості домашні методи, які повертають скатертині її первісну чистоту та свіжість, передають Пат...