А ви це знали? Чому ковбаски називають мисливськими, а ковбасу - лікарською

Звичні для нас назви продуктів придумували дуже давно, але багато хто навіть не припускають, чому, наприклад, ковбасу в СРСР називали лікарською. Ми вирішили розібратися, звідки пішли такі цікаві назви для найпопулярніших ковбас, передають Патріоти України.

Чому ковбасу називають лікарською?

Лікарська ковбаса з'явилася в СРСР і призначалася "хворим, які підірвали здоров'я в результаті громадянської війни і царського деспотизму". Перша палиця "лікарської" зійшла з конвеєра в далекому 1936 році.

Рецепт такої ковбаси був досить збалансований, в 100 кг ковбаси містилося:

  • 25 кг яловичини вищого сорту
  • 70 кг напівжирної свинини
  • 3 кг яєць
  • 2 кг коров'ячого молока

Рецептура ковбаси неодноразово змінювалася - далеко не всі виробляють її по ГОСТу, а найчастіше слідують ТУ, індивідуально розробленим на кожному підприємстві.

Чому ковбаски називають мисливськими?

Мисливські ковбаски придумали майже сто років тому в Польщі. Деякі помилково думають, що вони готуються з мисливських трофеїв, але це не так. Просто вони зроблені для мисливців, туристів, оскільки їх легко брати з собою, вони не псуються і дуже ситні.

Зовнішність vs характер: Дослідження показало, як чоловіки та жінки вибирають партнера для стосунків

п’ятниця, 5 грудень 2025, 6:51

На початковій стадії стосунків зовнішній вигляд і краса партнерів відіграють ключову роль у формуванні інтересу один до одного. Однак для справжніх глибинних стосунків важливішими є доброта, співчуття, чесність, сумісність і відчуття поряд з партнером,...

Не робіть помилок! Які спеції можуть зіпсувати м'ясні страви

п’ятниця, 5 грудень 2025, 6:42

Спеції - унікальне доповнення практично до будь-якої страви, особливо - м'ясної та рибної. Саме спеції можуть як надати страві незвичайного смаку і розкрити смак знайомих продуктів по-новому, так і зіпсувати, якщо додати у великій кількості і неправиль...