А ви це знали? Чому краще смажити на оливковій олії та як це правильно робити

Оливкова олія – це корисний продукт, який багато господинь використовують для заправки страв. При цьому продукт рідко застосовують для смаження.

Подробиці

Але насправді можна розширити можливості цього продукту і додавати його в раціон при приготуванні страв на сковороді. Адже, ця олія містить у складі багато корисної олеїнової кислоти, яка зміцнює імунітет і має омолоджуючий ефект.

Як відзначають кулінари з досвідом, рафінована оливкова олія ідеально підходить для смаження.

У результаті м’ясо чи риба отримає приємну скоринку, а поживні властивості не постраждають.

Така їжа краще засвоюється і не завдає шкоди талії. На сковороду також не потрібно вливати занадто багато продукту, оскільки якщо вірити досвідченим кулінарам, то при нагріванні рафінована оливкова олія здатна збільшуватися в об’ємах.

Важливо розуміти, що олія має бути гарячою, але не потрібно її доводити до високої точки димлення. Найкраще, якщо температура буде 160–180 °C, щоб зберегти максимум корисних речовин в оливковій олії.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...