А ви це знали? Чому краще смажити на оливковій олії та як це правильно робити

Оливкова олія – це корисний продукт, який багато господинь використовують для заправки страв. При цьому продукт рідко застосовують для смаження.

Подробиці

Але насправді можна розширити можливості цього продукту і додавати його в раціон при приготуванні страв на сковороді. Адже, ця олія містить у складі багато корисної олеїнової кислоти, яка зміцнює імунітет і має омолоджуючий ефект.

Як відзначають кулінари з досвідом, рафінована оливкова олія ідеально підходить для смаження.

У результаті м’ясо чи риба отримає приємну скоринку, а поживні властивості не постраждають.

Така їжа краще засвоюється і не завдає шкоди талії. На сковороду також не потрібно вливати занадто багато продукту, оскільки якщо вірити досвідченим кулінарам, то при нагріванні рафінована оливкова олія здатна збільшуватися в об’ємах.

Важливо розуміти, що олія має бути гарячою, але не потрібно її доводити до високої точки димлення. Найкраще, якщо температура буде 160–180 °C, щоб зберегти максимум корисних речовин в оливковій олії.

Це може здивувати! Як зріст дитини впливає на її успішність у школі

вівторок, 29 квітень 2025, 11:30

Попередні дослідження свідчать, що люди високого зросту частіше отримують вищі доходи. Американські вчені вирішили з’ясувати, чи не формуються передумови для цієї переваги ще у шкільні роки. Для аналізу були використані дані близько пів мільйона школяр...

Дачникам на замітку! Які рослини поставити у будинку, щоб відлякати мух

вівторок, 29 квітень 2025, 10:56

Тепла погода асоціюється у нас із довгими сонячними днями в саду з барбекю і, що менш чарівно, з комахами, які вторгаються у наш дім, передають Патріоти України. Якщо ви страждаєте від мух та інших комах, то вам пощастило, тому що експерт із боротьби з...