У багатьох із нас ранок починається з чашечки гарячого чаю. Але чи так корисно пити чорний або зелений чай натщесерце? Виявляється, цей ранковий ритуал може стати небезпечним, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Чашка ароматного, улюбленого чаю здатна миттєво підняти настрій і дати організму енергію, необхідну для початку дня. У світі існує близько 3000 сортів чаю. І вибрати з них той, який "зробить ваш день" не так вже й складно.
Кому шкідливо пити чай натще і чому
Однак, як з'ясували дослідження, дуже важливо пам'ятати, що багатьом із нас шкідливо пити чай натщесерце. До групи ризику входять люди, які мають проблеми з травленням, ті, у кого вже підтверджено захворювання шлунково-кишкового тракту. У цих випадках чашка чаю натщесерце може лише посилити наявні складнощі.
До чого може призвести вживання напою з високим вмістом кофеїну, якщо пити його натщесерце? Здавалося б, нешкідлива чашка чаю вранці може:
Як пити чай без побічних ефектів
Якщо ви з тих, кому складно прокинутися вранці без чашки чаю, то вам варто дізнатися, як уникнути побічних ефектів цього напою.
Уважно поставтеся до вибору сорту чаю. Ви можете замінити звичний чорний чай на трав'яний напій з нульовим вмістом кофеїну, який часто впливає на травлення.
Або самостійно приготувати домашній чай із фенхелем, куркумою, лимоном чи травами. Виберіть один із рецептів із добірки домашніх чаїв, багато з яких не містять кофеїну.
Ліниві хачапурі з лавашу з начинкою з кислого сиру і твердого сиру – страва дуже оригінальна, яку можна як подати на сніданок, так і як закуску до келиха червоного вина. Готуються дуже легко, швидко (всього за 15 хвилин), а виходять надзвичайно смачним...
Головний секрет смачних сирників – мінімум борошна і більше сиру. Так сирники не вбиратимуть багато олії під час смаження, не пригорятимуть, виходять пишними і збережуть виражений смак. Кухар розкрив ще кілька секретів смачних сирників: замість цілого ...