А ви це знали? Чому млинці на воді виходять білими, а на молоці - золотистими

Одним із інгредієнтів для приготування тіста для млинців є молоко. Хоча приготувати страву можна й у тому випадку, коли напій зіпсувався або зовсім відсутній у холодильнику, передають Патріоти України.

Однак смак млинців, які приготовані без молока вийде менш яскравим. Крім того, з’являється й інша проблема – відсутність красивої золотистої скоринки.

Чому млинці на молоці краще пропікаються

Справа в тому, що в молочному інгредієнті містяться жири та білок. Саме за рахунок них забезпечується гарне просмаження. Не варто забувати і про цукор. Він і забезпечує цей приємний хрускіт. А от у млинцях, приготовлених на воді перелічених вище компонентів немає. Тому й засмажуватися нема чому.

Що робити, якщо молока немає

Втім, приготувати смачну та красиву страву можна і за відсутності молока. Хрумку скоринку можуть отримати і млинці на воді. Для цього потрібно збільшити кількість інших компонентів.

Так, не слід економити яйця та цукор. Важливо пам’ятати і про рослинну олію: її також бажано додати побільше. Якщо дотримуватися цих рекомендацій, то «немолочні» млинці вийдуть не менш апетитними та підсмаженими, ніж млинці на молоці.

Ця дієта знижує ризик деменції майже на чверть - ось як це працює

субота, 9 серпень 2025, 9:15

У світі, де кількість випадків деменції зростає рекордними темпами (лише за останні роки - на 200%!), з'явилася надія, що не вимагає дорогих препаратів чи генетичного втручання. Вона - на тарілці, передають Патріоти України. У найбільшому на сьогодні д...

Народні прикмети на 9 серпня: Чому українці цей день прозвали Зміїний

субота, 9 серпень 2025, 7:06

9 серпня за новим церковним календарем (22 серпня за старим) - день пам'яті апостола Матфія. За старим календарним стилем - що можна і не можна робити в день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. . ***. Матфій народився в I столітті у Вифлеєм...