А ви це знали? Чому морозилка має завжди бути повною - експерт пояснив хитрість, яка зекономить кошти

Енергозаощадження буде дуже важливим майбутньої зими. Власне, це питання уже стало руба. Втім, окрім стандартних порад не вмикати зайвого і переносити енергозатратні справи на кшталт прання з годин пікового навантаження, існують менш очевидні лайфхаки. Наприклад, тримати морозильну камеру холодильника заповненою, передають Патріоти України.

Як розповів виданню Express експерт із заощаджень Сем Вілланс, в такому разі цей прилад працює ефективніше. При цьому геть не важливо, чим саме буде заповнена ваша морозилка. Підійде що завгодно – від готових страв і напівфабрикатів до пенопластових гранул та старих газет. Ще один хороший і дешевий "наповнювач" для морозилки – це пляшки та пакети з водою та форми для льоду.

У разі, якщо ви складаєте у лотки камери всього потрошки, то неїстівний наповнювач кладіть у дальньої стінки, а продукти – спереду. Так ви зручно організуєте простір і ще й змусите морозилку заощаджувати електроенергію.

За словами експерта, незаповнена морозилка витрачає енергію на охолодження повітря, яке надходить всередину, коли ви її відкриваєте. Якщо ж місця для теплого повітря не залишається, то енергозатрати знижуються. До того ж, частина задачі з охолодження лягає на інші предмети, що уже лежать у морозилці.

Заморожування залишків страв, окрім того, що підвищує енергоефективність приладу, також скорочує кількість харчових відходів, які є досить значною екологічною проблемою. А так ви зможете тримати морозильну камеру наповненою і мати під рукою готові страви, які залишиться тільки розігріти.

Важливе доповнення від експерта – схожий принцип із холодильною камерою не працює. Якщо заставити холодильник так, що будуть перекриті вентиляційні отвори, це порушить нормальний механізм його роботи. Приладу доведеться збільшувати споживання енергії, щоби забезпечити повноцінну циркуляцію холоду по всьому простору.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...