А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом.

Подробиці

Для приготування потрібно

  • свинина (шийка) – 1 кг;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • капуста (білокачанна) – 1 шт.;
  • перець (болгарський червоний) – 1 шт.;
  • картопля (середня) – 4 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • томатне пюре – 100 гр;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сало солоне (старе) 30 гр;
  • лавровий лист, цукор та сіль за смаком.

Як готувати

Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в холодній воді м’яса. Доводимо до кипіння та варимо 30-40 хвилин. Потім додаємо 2-3 лаврові листки і трохи солі.

Тепер овочі. Моркву та буряк чистимо і нарізаємо дрібною соломкою. Картоплю ріжемо кубиками.

Дрібно шаткуємо капусту, болгарський перець і помідори нарізаємо тонкими скибочками.

Готуємо засмажку. Спочатку викладаємо дрібно нарізану цибулю на сковороду і, довівши її до золотистого кольору, додаємо помідори.

Обсмажуємо та кладемо томатну пасту та за бажанням 2-3 столові ложки сметани.

Перемішуємо і залишаємо томитися на плиті, постійно помішуючи.

Сметана повинна випаруватись і засмажка стане червоною, після чого вимикаємо вогонь і відставляємо заготовку на сковороді.

М’ясо зрізаємо з кістки, кладемо в бульйон, додаємо картоплю, потім капусту та болгарський перець.

Тепер подрібнюємо кріп, часник і старе сало, що стало твердим.

Змішуємо інгредієнти, щоб вони просочилися ароматами та соком.

Додаємо в каструлю сіль, столову ложку цукру, перець, і якщо картопля зварилася, відправляємо засмажку.

Секретну заправку зі старого сала відправляємо в борщ наприкінці, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.

Смачного!

Бережіться! Учені назвали фактори на роботі, які можуть спровокувати розвиток діабету 2 типу

понеділок, 30 червень 2025, 19:50

Наукове дослідження Каролінського інституту у Швеції виявило низку професійних чинників, які значно підвищують ризик розвитку діабету 2 типу. Результати цього дослідження проливають світло на те, як сучасне робоче середовище може мимоволі сприяти зрост...

Секрети наших бабусь: Як легко очистити килим у домашніх умовах і позбутися неприємного запаху

понеділок, 30 червень 2025, 19:45

Килим робить будь-яку кімнату затишнішою, але утримувати його в чистоті - справжній виклик. Через кілька місяців він втрачає свій вигляд, збирає пил, шерсть і… запах. Професійна хімчистка? Часто дорожча за сам килим! Та є старі-добрі методи, перевірені...