А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом.

Подробиці

Для приготування потрібно

  • свинина (шийка) – 1 кг;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • капуста (білокачанна) – 1 шт.;
  • перець (болгарський червоний) – 1 шт.;
  • картопля (середня) – 4 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • томатне пюре – 100 гр;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сало солоне (старе) 30 гр;
  • лавровий лист, цукор та сіль за смаком.

Як готувати

Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в холодній воді м’яса. Доводимо до кипіння та варимо 30-40 хвилин. Потім додаємо 2-3 лаврові листки і трохи солі.

Тепер овочі. Моркву та буряк чистимо і нарізаємо дрібною соломкою. Картоплю ріжемо кубиками.

Дрібно шаткуємо капусту, болгарський перець і помідори нарізаємо тонкими скибочками.

Готуємо засмажку. Спочатку викладаємо дрібно нарізану цибулю на сковороду і, довівши її до золотистого кольору, додаємо помідори.

Обсмажуємо та кладемо томатну пасту та за бажанням 2-3 столові ложки сметани.

Перемішуємо і залишаємо томитися на плиті, постійно помішуючи.

Сметана повинна випаруватись і засмажка стане червоною, після чого вимикаємо вогонь і відставляємо заготовку на сковороді.

М’ясо зрізаємо з кістки, кладемо в бульйон, додаємо картоплю, потім капусту та болгарський перець.

Тепер подрібнюємо кріп, часник і старе сало, що стало твердим.

Змішуємо інгредієнти, щоб вони просочилися ароматами та соком.

Додаємо в каструлю сіль, столову ложку цукру, перець, і якщо картопля зварилася, відправляємо засмажку.

Секретну заправку зі старого сала відправляємо в борщ наприкінці, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.

Смачного!

Що буде з організмом, якшо їсти яблука кожен день

неділя, 18 травень 2025, 19:08

Якщо їсти яблука щодня, це загалом позитивно впливає на організм, але є й деякі моменти, на які варто звернути увагу, передають Патріоти України. 1–2 яблука на день — цілком безпечна й корисна звичка для більшості людей. Хочеш — можу порівняти яблука з...

Господиням на замітку! Як запобігти усадці тканини під час прання

неділя, 18 травень 2025, 11:22

Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...