
Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом.
Для приготування потрібно
Як готувати
Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в холодній воді м’яса. Доводимо до кипіння та варимо 30-40 хвилин. Потім додаємо 2-3 лаврові листки і трохи солі.
Тепер овочі. Моркву та буряк чистимо і нарізаємо дрібною соломкою. Картоплю ріжемо кубиками.
Дрібно шаткуємо капусту, болгарський перець і помідори нарізаємо тонкими скибочками.
Готуємо засмажку. Спочатку викладаємо дрібно нарізану цибулю на сковороду і, довівши її до золотистого кольору, додаємо помідори.
Обсмажуємо та кладемо томатну пасту та за бажанням 2-3 столові ложки сметани.
Перемішуємо і залишаємо томитися на плиті, постійно помішуючи.
Сметана повинна випаруватись і засмажка стане червоною, після чого вимикаємо вогонь і відставляємо заготовку на сковороді.
М’ясо зрізаємо з кістки, кладемо в бульйон, додаємо картоплю, потім капусту та болгарський перець.
Тепер подрібнюємо кріп, часник і старе сало, що стало твердим.
Змішуємо інгредієнти, щоб вони просочилися ароматами та соком.
Додаємо в каструлю сіль, столову ложку цукру, перець, і якщо картопля зварилася, відправляємо засмажку.
Секретну заправку зі старого сала відправляємо в борщ наприкінці, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.
Смачного!
Вчені вже давно попереджають: надмірне споживання доданого цукру шкодить мозку. Дослідження пов’язують солодку дієту з хронічним запаленням, інсулінорезистентністю та погіршенням пам’яті, а також зі зростанням ризику нейродегенеративних захворювань, зо...
Вчені виявили, що корисна сполука, що міститься в каві та шоколаді, пов'язана зі зменшенням старіння клітин. Люди, які мають вищий рівень цього алкалоїду у крові, продемонстрували повільніше старіння на основі молекулярних біомаркерів. Про це йдеться в...