А ви це знали? Чому на шоколаді з'являється білий наліт та чи можна його їсти

Шоколад - це ласощі на всі часи та будь-який вік. Як можна відмовити собі в шматочку солодкого шоколаду - не уявляємо. Від кількості видів цього десерту розбігаються очі, але напевно, кожен стикався з таким доповненням, що розчаровує, як білий наліт, передають Патріоти України.

Чому на шоколаді з'являється білий наліт – банальна причина

Білий наліт на шоколаді - це натуральні масла какао-бобів. Вони проступають на поверхні в тому випадку, коли солодощі неправильно зберігали. Наприклад, були різкі перепади температур. Крім того, такий наліт може з'являтися, якщо виробник використовував синтетичний цукор.

Чи можна їсти шоколад з білим нальотом – несподівана відповідь

З огляду на те, що білий наліт не є ознакою зіпсованого продукту, то такий шоколад їсти можна. Він абсолютно нешкідливий для здоров'я людини. Крім того, білий наліт на шоколаді підтверджує його натуральність. Річ у тім, що замінники какао-масла не дають такого ефекту.

Що робити якщо шоколад побілів – проста порада

Попри те, що шоколад з білим нальотом не дуже естетичний зовні, але його легко можна використовувати для випічки, наприклад, для печива з шоколадною крихтою. Або ж його можна просто з'їсти, адже наліт не впливає на смакові якості улюбленого десерту.

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...