А ви це знали? Чому не бажано смажити холодні яйця - діставайте цей продукт із холодильника заздалегідь

Яєчня - найпопулярніша «ранкова» їжа. Адже готується просто, швидко і при цьому виходить досить ситний сніданок і корисний.

На жаль, поспішаючи, деякі люди припускаються грубої помилки. І смажать над сковородою щойно витягнуті з холодильника яйця. Так не варто робити.

Чому не можна смажити холодні яйця

Перепад температур негативно вплине на консистенцію майбутньої страви. Якщо на розігрітій сковороді виявиться холодне яйце, то жовта частина досить швидко перестане бути рідкою, а ось біла твердне дуже довго. Таким чином, страва точно не вийде ідеальною, коли жовток розтікається, а білок – повністю просмажений.

Крім того, температурний перепад позбавляє яєчню яскравого смаку. Тому не поспішайте смажити яйця, які щойно дістали з холодильника. Спочатку зачекайте, поки продукт полежить при кімнатній температуріу. Або діставайте яйця із холодильника заздалегідь.

Бережіться! Вчені виявили фактори, які пришвидшують "старіння" серця

субота, 20 грудень 2025, 11:49

Головними ворогами серця є жирна їжа, сидячий спосіб життя, куріння та алкоголь. Однак нові наукові дані свідчать, що фінансові труднощі - страх не мати можливості купити продукти або оплатити рахунки – "зношують" серце швидше, ніж шкідливі звички, пер...

Всього три інгредієнти - і ваша духовка сяятиме, як нова!

субота, 20 грудень 2025, 8:45

Чищення духовки може бути справжнім кошмаром: засохлий жир, пригорілі сліди на деках та стінках інколи неможливо відтерти навіть спеціальними засобами. Але є простий трюк, який допоможе повернути приладу блиск, не використовуючи агресивну хімію, переда...