А ви це знали? Чому не можна доїдати за дитиною - народні повір’я

Чимало матерів, чиї діти мають не надто великий апетит, постійно доїдають за своїми малюками - так їжа не пропадає. Але народні прикмети це забороняють. Втім, з них не завжди зрозуміло, чому не можна доїдати за дитиною, передають Патріоти України.

Ви позбавляєте дитину сил

Для стародавніх людей їжа мала сакральне значення, адже добути її було не так просто, як в наші часи, коли для цього просто достатньо вийти в супермаркет за рогом. Щоб добути собі поїсти, треба було добряче попрацювати. Тому здатність їжі насичувати та давати енергію дуже цінували. Саме через це вважається – якщо ви доїдаєте за своєю дитиною, ви позбавляєте її цієї енергії і, відповідно, життєвих сил.

Ви позбавляєте дитину самостійності

Ця прикмета певним чином також пов’язана з енергетикою їжі. Вважається, що страва, спожита з однієї миски, "прив’язує" людей одне до одного. І якщо дорослому від цього нічого не буде, адже він сформована особистість, дитині це може зашкодити – назавжди прив’язати до матері. В народі побоювались, що така дитина так і не виросте самостійною. Або принаймні психологічно дозріватиме і відділятиметься від матері занадто довго.

Ви відбираєте у дитини щастя

Їжа також є символом достатку і щастя, адже в давнину саме безперебійний доступ до будь-якої кількості харчів був ознакою багатих людей. Тому і вважалось, що їсти те, що їла дитина – це позбавляти її щастя та достатку в майбутньому.

Які проблеми це може викликати

Насправді, постійні поступки на вимоги дитини: "Мама, доїж", можуть мати під собою і психологічне підґрунтя. Насамперед таким чином ви дозволяєте дитині пробивати свої кордони і ризикуєте розпестити її. Також таким чином дитина вчиться перекладати свої обов’язки на інших. А ще вона так не вчиться цінувати їжу, але стає занадто перебірливою, вибираючи собі тільки ті шматочки, якій їй до смаку, а решту віддаючи мамі.

Втім, психологи все ж радять у спробах нагодувати малюка, не перейти до того, що називається харчовим насильством – коли дитину насильно змушують їсти, побоюючись, щоб не залишилась голодною. Це теж може травмувати психіку і призвести до проблем. Тому завжди прислухайтесь до своєї дитини. І порадьтесь з її лікарем, який кваліфіковано розкаже, як краще її годувати.

Краща, ніж магазинна! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 2 травень 2024, 11:13

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт - ваша знахідка. Пів години - і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...

Додайте лише один інгредієнт! Ось як звичайний розсольник приготувати ще смачнішим

четвер, 2 травень 2024, 10:12

Розсольник - один із найсмачніших супів. Сьогодні розповідаємо про деякі хитрощі у приготуванні смачного та наваристого розсольника, з невеликими нюансами, передають Патріоти України. Деякі не люблять розсольник, тому що в його складі перлова крупа. Я...