А ви це знали? Чому не можна готувати страви на гарячій воді з крану

У гарячій воді з-під крана зберігаються солі і шкідливі елементи, тому її не рекомендується використовувати для приготування страв, оскільки вони можуть бути небезпечні для вживання. Як виявилося, на смак їжі і її користь безпосередньо впливає правильно вибрана вода, передають Патріоти України.

Холодна вода з крана проходить кілька ступенів очищення, перед тим як потрапити у вашу каструлю. Тобто, вона безпечніша. З гарячою такого не відбувається. У ній зберігаються всі солі і шкідливі елементи, які можуть виникнути в процесі нагрівання. В результаті – страва стає небезпечною. Навіть якщо порівняти на вигляд гарячу та холодну воду – буде помітна суттєва відмінність. Перша – має легку каламутність. Друга – більш прозора.

Яка вода підходить для приготування страв

Найкраще використовувати вже очищену воду. Для цього є навіть спеціальні доставки, які можуть зекономити ваш час. Але, якщо все ж немає такої можливості, варто варити їжу лише у холодній воді. Також, як варіант, використовувати магазинну воду з бутлів, вона там теж очищена.

Правильна технологія відварювання заморожених овочів

  • Співвідношення овочів та води: 1:4. Використовувати, звісно ж, холодну воду.
  • Поставити каструлю на плиту та дочекатись закипання, додати спеції.
  • Висипати овочеву суміш, дочекатися повторного закипання, зменшити вогонь і проварити під кришкою 10 хвилин.

Господиням на замітку! Як зварити буряк за 10 хвилин

неділя, 2 листопад 2025, 11:56

Страви з буряку є дуже популярними в Україні. Кулінарка Ксенія Радостіна поділилася в Instagram корисним лайфхаком, як за 10 хвилин приготувати буряк без плити та духовки, передають Патріоти України. Спосіб швидкого приготування буряка:. 1. Помийте, оч...

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...