А ви це знали? Чому не можна готувати страви на гарячій воді з крану

У гарячій воді з-під крана зберігаються солі і шкідливі елементи, тому її не рекомендується використовувати для приготування страв, оскільки вони можуть бути небезпечні для вживання. Як виявилося, на смак їжі і її користь безпосередньо впливає правильно вибрана вода, передають Патріоти України.

Холодна вода з крана проходить кілька ступенів очищення, перед тим як потрапити у вашу каструлю. Тобто, вона безпечніша. З гарячою такого не відбувається. У ній зберігаються всі солі і шкідливі елементи, які можуть виникнути в процесі нагрівання. В результаті – страва стає небезпечною. Навіть якщо порівняти на вигляд гарячу та холодну воду – буде помітна суттєва відмінність. Перша – має легку каламутність. Друга – більш прозора.

Яка вода підходить для приготування страв

Найкраще використовувати вже очищену воду. Для цього є навіть спеціальні доставки, які можуть зекономити ваш час. Але, якщо все ж немає такої можливості, варто варити їжу лише у холодній воді. Також, як варіант, використовувати магазинну воду з бутлів, вона там теж очищена.

Правильна технологія відварювання заморожених овочів

  • Співвідношення овочів та води: 1:4. Використовувати, звісно ж, холодну воду.
  • Поставити каструлю на плиту та дочекатись закипання, додати спеції.
  • Висипати овочеву суміш, дочекатися повторного закипання, зменшити вогонь і проварити під кришкою 10 хвилин.

Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрети найсмачнішого гарніру

неділя, 5 травень 2024, 8:12

Розповідаємо, як приготувати ніжне картопляне пюре в домашніх умовах, якими хитрощами користуються кухарі, і що додати до картоплі, щоб отримати неповторний гарнір. Картопляне пюре – універсальний гарнір, який подобається і дорослим, і дітям. Він особл...

От у чому секрет! Як варити яйця, щоб шкарлупа знімалася за 5 секунд

неділя, 5 травень 2024, 7:13

Здавалося б, зварити яйця досить проста справа. Але іноді шкарлупа там прилипає, щоб знімається разом із білком. Щоб цього не було, просто запам’ятайте золоте правило господинь, передають Патріоти України. Яйця люблять контраст температур. Так, сирі яй...