
Більшість людей звикли зберігати овочі та фрукти на нижній полиці холодильника, вважаючи, що там для них ідеальне місце. Але насправді це велика помилка, яка може призвести до швидкого псування продуктів. Холодильник має різні температурні зони, і кожна з них підходить для певних типів продуктів. Нижня полиця створена зовсім не для овочів і фруктів, а для інших категорій харчових продуктів, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, для чого насправді потрібна нижня полиця у холодильнику. Ви зможете правильно організувати зберігання продуктів.

Чому не варто зберігати овочі та фрукти на нижній полиці
Нижня полиця холодильника є найхолоднішою зоною – температура тут може наближатися до 0°C. Саме тому овочі та фрукти, які лежать на ній без захисту, можуть постійно підморожуватися. Це погіршує їхню текстуру, робить м’якими, водянистими та скорочує термін їхнього зберігання.

Якщо покласти овочі та фрукти на нижню полицю:
- Вони можуть втратити смакові якості.
- Структура продуктів стане млявою або крижаною через постійне підморожування.
- Деякі овочі, такі як помідори та огірки, можуть швидко псуватися
Для чого насправді призначена нижня полиця у холодильнику
Ця зона холодильника найкраще підходить для зберігання м’яса та риби. Завдяки низькій температурі продукти довше залишаються свіжими, а також зменшується ризик розмноження бактерій. Якщо ваш холодильник не має окремої "нульової" камери, то нижня полиця – ідеальне місце для сирого м’яса, риби та морепродуктів.
Що краще зберігати на нижній полиці:

- Свіже м’ясо та рибу (за умови, що вони запаковані в герметичний контейнер).
- Замариновані продукти перед приготуванням.
- М’ясні напівфабрикати, які потрібно зберігати при низькій температурі.
Де правильно зберігати овочі та фрукти

Якщо ваш холодильник має висувні ящики під нижньою полицею, саме туди варто складати овочі та фрукти. Вони знаходяться у найтеплішій зоні холодильника, оскільки пластикові чи скляні контейнери захищають продукти від надмірного холоду.
Як правильно організувати зберігання
Вас може зацікавити:Фінський яєчний рулет з грибною начинкою: ідеальна страва для ситного сніданку
Вас може зацікавити:Українцям перерахували платіжки за доставку газу: скільки тепер доведеться платити щомісячно кожному

- Овочі та фрукти зберігайте у висувних ящиках – там підтримується оптимальна температура +4…+5°C.
- Молочні продукти (сири, йогурти, молоко) краще розміщувати на середніх полицях.
- Соки, фреші, соуси та приправи варто зберігати у дверцятах або середній зоні холодильника.
- Більшість людей звикли зберігати овочі та фрукти на нижній полиці холодильника, вважаючи, що там для них ідеальне місце. Але насправді це велика помилка, яка може призвести до швидкого псування продуктів. Холодильник має різні температурні зони, і кожна з них підходить для певних типів продуктів. Нижня полиця створена зовсім не для овочів і фруктів, а для інших категорій харчових продуктів.Редакція FoodOboz розповість, для чого насправді потрібна нижня полиця у холодильнику. Ви зможете правильно організувати зберігання продуктів.
Чому не варто зберігати овочі та фрукти на нижній полиціНижня полиця холодильника є найхолоднішою зоною – температура тут може наближатися до 0°C. Саме тому овочі та фрукти, які лежать на ній без захисту, можуть постійно підморожуватися. Це погіршує їхню текстуру, робить м’якими, водянистими та скорочує термін їхнього зберігання.
Якщо покласти овочі та фрукти на нижню полицю:
- Вони можуть втратити смакові якості.
- Структура продуктів стане млявою або крижаною через постійне підморожування.
- Деякі овочі, такі як помідори та огірки, можуть швидко псуватися
Для чого насправді призначена нижня полиця у холодильникуЦя зона холодильника найкраще підходить для зберігання м’яса та риби. Завдяки низькій температурі продукти довше залишаються свіжими, а також зменшується ризик розмноження бактерій. Якщо ваш холодильник не має окремої "нульової" камери, то нижня полиця – ідеальне місце для сирого м’яса, риби та морепродуктів.Що краще зберігати на нижній полиці:
- Свіже м’ясо та рибу (за умови, що вони запаковані в герметичний контейнер).
- Замариновані продукти перед приготуванням.
- М’ясні напівфабрикати, які потрібно зберігати при низькій температурі.
Де правильно зберігати овочі та фрукти
Якщо ваш холодильник має висувні ящики під нижньою полицею, саме туди варто складати овочі та фрукти. Вони знаходяться у найтеплішій зоні холодильника, оскільки пластикові чи скляні контейнери захищають продукти від надмірного холоду.Як правильно організувати зберіганняВас може зацікавити:Фінський яєчний рулет з грибною начинкою: ідеальна страва для ситного сніданкуВас може зацікавити:Українцям перерахували платіжки за доставку газу: скільки тепер доведеться платити щомісячно кожному
- Овочі та фрукти зберігайте у висувних ящиках – там підтримується оптимальна температура +4…+5°C.
- Молочні продукти (сири, йогурти, молоко) краще розміщувати на середніх полицях.
- Соки, фреші, соуси та приправи варто зберігати у дверцятах або середній зоні холодильника.
Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...
Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...