
Більшість людей звикли зберігати овочі та фрукти на нижній полиці холодильника, вважаючи, що там для них ідеальне місце. Але насправді це велика помилка, яка може призвести до швидкого псування продуктів. Холодильник має різні температурні зони, і кожна з них підходить для певних типів продуктів. Нижня полиця створена зовсім не для овочів і фруктів, а для інших категорій харчових продуктів, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, для чого насправді потрібна нижня полиця у холодильнику. Ви зможете правильно організувати зберігання продуктів.

Чому не варто зберігати овочі та фрукти на нижній полиці
Нижня полиця холодильника є найхолоднішою зоною – температура тут може наближатися до 0°C. Саме тому овочі та фрукти, які лежать на ній без захисту, можуть постійно підморожуватися. Це погіршує їхню текстуру, робить м’якими, водянистими та скорочує термін їхнього зберігання.

Якщо покласти овочі та фрукти на нижню полицю:
- Вони можуть втратити смакові якості.
- Структура продуктів стане млявою або крижаною через постійне підморожування.
- Деякі овочі, такі як помідори та огірки, можуть швидко псуватися
Для чого насправді призначена нижня полиця у холодильнику
Ця зона холодильника найкраще підходить для зберігання м’яса та риби. Завдяки низькій температурі продукти довше залишаються свіжими, а також зменшується ризик розмноження бактерій. Якщо ваш холодильник не має окремої "нульової" камери, то нижня полиця – ідеальне місце для сирого м’яса, риби та морепродуктів.
Що краще зберігати на нижній полиці:

- Свіже м’ясо та рибу (за умови, що вони запаковані в герметичний контейнер).
- Замариновані продукти перед приготуванням.
- М’ясні напівфабрикати, які потрібно зберігати при низькій температурі.
Де правильно зберігати овочі та фрукти

Якщо ваш холодильник має висувні ящики під нижньою полицею, саме туди варто складати овочі та фрукти. Вони знаходяться у найтеплішій зоні холодильника, оскільки пластикові чи скляні контейнери захищають продукти від надмірного холоду.
Як правильно організувати зберігання
Вас може зацікавити:Фінський яєчний рулет з грибною начинкою: ідеальна страва для ситного сніданку
Вас може зацікавити:Українцям перерахували платіжки за доставку газу: скільки тепер доведеться платити щомісячно кожному

- Овочі та фрукти зберігайте у висувних ящиках – там підтримується оптимальна температура +4…+5°C.
- Молочні продукти (сири, йогурти, молоко) краще розміщувати на середніх полицях.
- Соки, фреші, соуси та приправи варто зберігати у дверцятах або середній зоні холодильника.
- Більшість людей звикли зберігати овочі та фрукти на нижній полиці холодильника, вважаючи, що там для них ідеальне місце. Але насправді це велика помилка, яка може призвести до швидкого псування продуктів. Холодильник має різні температурні зони, і кожна з них підходить для певних типів продуктів. Нижня полиця створена зовсім не для овочів і фруктів, а для інших категорій харчових продуктів.Редакція FoodOboz розповість, для чого насправді потрібна нижня полиця у холодильнику. Ви зможете правильно організувати зберігання продуктів.
Чому не варто зберігати овочі та фрукти на нижній полиціНижня полиця холодильника є найхолоднішою зоною – температура тут може наближатися до 0°C. Саме тому овочі та фрукти, які лежать на ній без захисту, можуть постійно підморожуватися. Це погіршує їхню текстуру, робить м’якими, водянистими та скорочує термін їхнього зберігання.
Якщо покласти овочі та фрукти на нижню полицю:
- Вони можуть втратити смакові якості.
- Структура продуктів стане млявою або крижаною через постійне підморожування.
- Деякі овочі, такі як помідори та огірки, можуть швидко псуватися
Для чого насправді призначена нижня полиця у холодильникуЦя зона холодильника найкраще підходить для зберігання м’яса та риби. Завдяки низькій температурі продукти довше залишаються свіжими, а також зменшується ризик розмноження бактерій. Якщо ваш холодильник не має окремої "нульової" камери, то нижня полиця – ідеальне місце для сирого м’яса, риби та морепродуктів.Що краще зберігати на нижній полиці:
- Свіже м’ясо та рибу (за умови, що вони запаковані в герметичний контейнер).
- Замариновані продукти перед приготуванням.
- М’ясні напівфабрикати, які потрібно зберігати при низькій температурі.
Де правильно зберігати овочі та фрукти
Якщо ваш холодильник має висувні ящики під нижньою полицею, саме туди варто складати овочі та фрукти. Вони знаходяться у найтеплішій зоні холодильника, оскільки пластикові чи скляні контейнери захищають продукти від надмірного холоду.Як правильно організувати зберіганняВас може зацікавити:Фінський яєчний рулет з грибною начинкою: ідеальна страва для ситного сніданкуВас може зацікавити:Українцям перерахували платіжки за доставку газу: скільки тепер доведеться платити щомісячно кожному
- Овочі та фрукти зберігайте у висувних ящиках – там підтримується оптимальна температура +4…+5°C.
- Молочні продукти (сири, йогурти, молоко) краще розміщувати на середніх полицях.
- Соки, фреші, соуси та приправи варто зберігати у дверцятах або середній зоні холодильника.
Смартфон може нагріватися з різних причин, і часто це є природною частиною його роботи. Однак, якщо телефон перегрівається занадто часто або сильно, це може вказувати на проблему, яку варто виправити. Ось деякі основні причини перегріву смартфона та сп...
Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України. Перед тим я...