А ви це знали? Чому не можна кидати пельмені в окріп

Заморожені пельмені не такі прості у приготуванні, як здається на перший погляд. Потрібно знати, як правильно приготувати цю страву, щоб вона вийшла смачною та привабливою на вигляд, передають Патріоти України.

Подробиці

Заморожені пельмені лопаються при варінні через перепад температури тому, що господині кидають їх у окріп. Цього робити не можна.

Заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому в окропі вони просто лопаються та злипаються. Кидати пельмені потрібно у гарячу воду.

Якщо ж пельмені вже опинилися в окропі, в каструлю потрібно додати склянку холодної води. Це вирівнює температуру нагріву та пельмені збережуть свою форму і не розповзуться по каструлі.

Щоправда, і варити пельмені після додавання холодної води потрібно довше. Зате на смак вони будуть не як зварений напівфабрикат, а вже як більш-менш м’ясна страва.

Є ще один лайфхак: перед варінням пельмені можна замочити у воді на кілька хвилин, щоб підігнати їх до кімнатної температури. Тісто вбере трохи води, що підвищить його пластичність, і при варінні пельмені не лопнуть.

Це може здивувати! Перша дієта для схуднення в історії - чи допомагала вона і чим могла бути небезпечна

понеділок, 29 вересень 2025, 13:12

Люди завжди прагнули контролювати свою вагу, іноді навіть ціною здоров’я. Ще в давнину зовнішній вигляд асоціювався з соціальним статусом і дисципліною. У Греції цінували помірність і гармонійну фігуру, а філософи, такі як Сократ і Гіппократ, наголошув...

Ви це точно не знали! Незвичайні факти про яйця, які здивують кожного

понеділок, 29 вересень 2025, 12:49

Яйця - один із найпоширеніших продуктів, які щодня з’являються на нашому столі. Ми звикли вважати їх простими та добре знайомими, проте насправді вони приховують чимало цікавих особливостей, передають Патріоти України. Багато поширених уявлень про яйця...