
Заморожені пельмені не такі прості у приготуванні, як здається на перший погляд. Потрібно знати, як правильно приготувати цю страву, щоб вона вийшла смачною та привабливою на вигляд, передають Патріоти України.
Заморожені пельмені лопаються при варінні через перепад температури тому, що господині кидають їх у окріп. Цього робити не можна.
Заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому в окропі вони просто лопаються та злипаються. Кидати пельмені потрібно у гарячу воду.
Якщо ж пельмені вже опинилися в окропі, в каструлю потрібно додати склянку холодної води. Це вирівнює температуру нагріву та пельмені збережуть свою форму і не розповзуться по каструлі.
Щоправда, і варити пельмені після додавання холодної води потрібно довше. Зате на смак вони будуть не як зварений напівфабрикат, а вже як більш-менш м’ясна страва.
Є ще один лайфхак: перед варінням пельмені можна замочити у воді на кілька хвилин, щоб підігнати їх до кімнатної температури. Тісто вбере трохи води, що підвищить його пластичність, і при варінні пельмені не лопнуть.
Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...
Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.