А ви це знали? Чому не можна кидати рис у холодну або теплу воду - ви зіпсуєте страву

Дуже часто під час приготування рис перетворюється в один суцільний ком. Він склеюється і стає зовсім несмачним. Справа в тому, що такий продукт потрібно відварювати за чіткою технологією, з урахуванням температури води, а також виду посуду, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz розповість, в яку воду потрібно класти рис, а також поділиться декількома дієвими порадами з приготування такого продукту.

В яку воду потрібно кидати рис

Рис обов'язково потрібно додавати лише у киплячу воду. Вона повинна бути підсоленою. Якщо ж додати рис у холодну воду – продукт дуже розвариться.

Декілька порад з приготування ідеального рису

1. Для рису найкраще обирати посуд з товстим дном. В ньому відбувається найкращий розподіл температури.

2. Готувати рис потрібно лише з кришкою. Таким чином він пропарюється і стає м'яким

3. Потрібно пам'ятати, що є багато видів рису і всі вони готуються по-різному. Білий, коричневий, параболічний, басматі та арборіо та інші – усі вони відрізнаються ступенем очищення, формою, приготуванням і харчовою цінністю.

Якщо це коричневий рис – він має найменше етапів очищення, тому для його приготування потрібно помітно більше води. Арборіо має досить кремоподібну текстуру, а довгозернистий – розсипчасту.

4. Перед приготуванням рис обов'язково потрібно промити, щоб очистити його від зайвого крохмалю.

5. Щоб рис мав ідеальну текстуру – потрібно дотримуватись чітких пропорцій води та рису. Для гарніру на одну порцію рису потрібно дві порції води. Якщо плануєте додавати у рис соус, різноманітні компоненти потрібно використати півтори порції води

6. Сіль потрібно додавати не у вже готовий рис, а у воду. На кожну чашку сухого рису додайте у воду від половини до однієї чайної ложки солі.

8. Варити рис потрібно на повільному вогні. Так він не буде прилипати до каструлі і приготується рівномірно.

10. Щоб рис був дійсно смачним і ароматним – після приготування його потрібно залишити на деякий час в каструлі під кришкою.

Простий спосіб схуднення: Як правило 6-6-6 змінить ваше тіло за тижні

понеділок, 1 вересень 2025, 16:12

Метод 6-6-6 - це простий спосіб схуднути, поліпшити обмін речовин і зміцнити серце, який не вимагає спортзалу чи спеціального обладнання. Головне - регулярність, передають Патріоти України. Тренування складається з трьох етапів:. Час проведення — симво...

Не робіть так! Які помилки можуть "вбити" батарею ноутбука за рік

понеділок, 1 вересень 2025, 12:45

Чимало користувачів ноутбуків скаржаться, що акумулятор в їхньому пристрої швидко виходить з ладу і перестає тримати заряд. При цьому проблема може полягати не в якості самої батареї, а в неправильній її експлуатації, передають Патріоти України. Експер...