А ви це знали? Чому не можна кидати рис у холодну або теплу воду - ви зіпсуєте страву

Дуже часто під час приготування рис перетворюється в один суцільний ком. Він склеюється і стає зовсім несмачним. Справа в тому, що такий продукт потрібно відварювати за чіткою технологією, з урахуванням температури води, а також виду посуду, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz розповість, в яку воду потрібно класти рис, а також поділиться декількома дієвими порадами з приготування такого продукту.

В яку воду потрібно кидати рис

Рис обов'язково потрібно додавати лише у киплячу воду. Вона повинна бути підсоленою. Якщо ж додати рис у холодну воду – продукт дуже розвариться.

Декілька порад з приготування ідеального рису

1. Для рису найкраще обирати посуд з товстим дном. В ньому відбувається найкращий розподіл температури.

2. Готувати рис потрібно лише з кришкою. Таким чином він пропарюється і стає м'яким

3. Потрібно пам'ятати, що є багато видів рису і всі вони готуються по-різному. Білий, коричневий, параболічний, басматі та арборіо та інші – усі вони відрізнаються ступенем очищення, формою, приготуванням і харчовою цінністю.

Якщо це коричневий рис – він має найменше етапів очищення, тому для його приготування потрібно помітно більше води. Арборіо має досить кремоподібну текстуру, а довгозернистий – розсипчасту.

4. Перед приготуванням рис обов'язково потрібно промити, щоб очистити його від зайвого крохмалю.

5. Щоб рис мав ідеальну текстуру – потрібно дотримуватись чітких пропорцій води та рису. Для гарніру на одну порцію рису потрібно дві порції води. Якщо плануєте додавати у рис соус, різноманітні компоненти потрібно використати півтори порції води

6. Сіль потрібно додавати не у вже готовий рис, а у воду. На кожну чашку сухого рису додайте у воду від половини до однієї чайної ложки солі.

8. Варити рис потрібно на повільному вогні. Так він не буде прилипати до каструлі і приготується рівномірно.

10. Щоб рис був дійсно смачним і ароматним – після приготування його потрібно залишити на деякий час в каструлі під кришкою.

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...

Дізнайтесь про себе більше! Яка рука видає ризикових людей, а яка - перфекціоністів

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:13

Руки можуть розповісти чимало цікавої інформації про свого власника, тому догляд за ними є просто вкрай необхідним протягом усіх чотирьох сезонів року. Вони слугують своєрідним показником стану здоров'я, краси та навіть рис характеру. Так, саме про ост...