Досить часто українці перед варінням спагеті розламують їх навпіл чи ще на менші частини. Але такий трюк італійці б точно не оцінили, адже робити так не можна, передають Патріоти України.
Насамперед ламати спагеті перед варінням не варто тому, що пізніше вам буде досить важко їсти короткі спагеті. Коли вони довгі, то з легкістю намотуються на виделку. В Італії спагеті їдять одночасно виделкою та ложкою. На виделку вироби намотують, а ложку тримають так, щоб соус з них не капав на одяг. А якщо ці макаронні вироби розламати перед готуванням, то їсти їх в такий спосіб вже не вийде.
Але це зовсім не основна причина, чому вам слід припинити ламати спагеті перед приготуванням. Виявляється, макаронні вироби після ламання повністю змінюють свої текстуру, смак та насиченість. Як результат вони можуть стати іншої форми чи зовсім переваритися.
Через порушення цілісності спагеті крохмаль починає виділятися більш прискорено, а тому існує ризик, що гарнір злипнеться під час приготування і матиме в результаті неапетитний вигляд.
В Італії існує і більш цікава причина, чому тут ніколи не ламають спагеті. В країні є багато повір'їв та народних прикмет, які пов'язані з цим продуктом. Так, наприклад, італійці впевнені, якщо навіть випадково розламати спагеті, то це може накликати біду на всіх членів родини. А ось коли хтось ламає спагеті навмисно, то така людина хоче наврочити людей, для яких готує цю страву.
Фільтри витяжки накопичують жир під час готування - це їхня основна функція. Але з часом вони настільки закупорюються, що перестають ефективно працювати, передають Патріоти України. Фахівці радять чистити витяжні фільтри кожні 2–3 місяці, а якщо ви час...
Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...