А ви це знали? Чому не можна мити посуд у гостях: Ось що кажуть народні прикмети

Наші пращури вірили, що посуд має потужну енергетику, тому до його миття рідко підпускали чужих людей. Навіть існувало повір’я: якщо господиня дозволила гостеві помити тарілки, то щастя родини “змиється” разом із брудом, передають Патріоти України.

Чому мити посуд в чужому домі — це погана прикмета

Сучасні господині рідко коли замислюються, чому така, здавалося б, безневинна допомога як миття кухонного посуду гостем може стати причиною розладів і невдач в сім’ї. Езотерики наголошують, що вода володіє силою, яка здатна змивати не лише бруд, але й позитивну інформацію.

Напевно недаремно, в давнину люди не дозволяли помічникам мити посуд в домі. Особливо, якщо гість переповнений негативними емоціями — невдоволенням, злістю, заздрістю. Вважалося, що така "допомога" може накликати біду:

  • в будинку почнуться проблеми;
  • члени родини будуть лаятися без усілякої причини;
  • швидко з'являться конфлікти.

Також існувало повір’я, що домовик, який живе у кожному домі, може розлютитися на господарів за їхню лінь та перестати захищати будинок. У старовину намагалися взагалі не допускати чужих до будь-яких хатніх справ. А мити посуд дозволяли лише близьким родичам або подругам.

Чому не можна мити посуд в гостях: забобони для дівчат

Поганою прикметою вважається миття кухонного приладдя в домі, де проживає незаміжня дівчина. Особливо, якщо їй не щастить у коханні або вона нещаслива в відносинах. В такому випадку помічниця відбирає собі всіх женихів.

Існують й інші прикмети:

  • в домі, де живе незаміжня дівчина, гостям не давали мити посуд, бо вважалося, що тоді нещасна ніколи не вийде заміж і буде вічно страждати;
  • якщо незаміжня дівчина допомагає в будинку заміжньої, то може забрати чоловіка з сім’ї;
  • якщо в домі неодруженого парубка дівчина помиє ложки і тарілки, скоро він зіграє весілля;
  • якщо під час миття незаміжня панночка розіб’є тарілку, сімейне щастя буде зруйновано.

Чому не можна мити посуд в чужому домі: прикмети для заміжніх жінок

Заміжній жінці потрібно з особливою уважністю ставитися до того, кого можна підпускати до хатніх справ. Адже в багатьох випадках помічник зробить “ведмежу послугу” і будинок наповниться бідністю, негативними емоціями, нещастям та хворобами.

У наших пращурів існувало чимало прикмет, пов’язаних з цим дійством:

  • якщо ледача господиня дозволила гостеві перемити посуд і він впорався дуже швидко, протягом тижня членам родини потрібно чекати біди;
  • коли чужа людина помила руки над брудним посудом в раковині, скоро ви опинетеся в боргах;
  • незаміжніх дівчат не можна допускати до миття тарілок, інакше чоловік піде до іншої;
  • якщо гість помив ніж, скоро він посвариться з господинею дому;
  • помили посуд за хворою людиною — чекайте на хворобу;
  • миття свого і хазяйського посуду після вечері означає, що ви заберете всі нещастя дому собі.

Вважалося, що в чужому домі не можна не лише мити тарілки з ложками, але й витирати їх від води.

В якому випадку мити посуд в чужому домі дозволяється

Добра прикмета, якщо дівчина перемиє кухонне приладдя в домі своїх батьків. Особливо, якщо до цього в них були погані стосунки. Через якийсь час все налагодиться.

Якщо дозволити своїй мамі помити весь посуд, вона своїми діями принесе в родину щастя. Також у наших предків дозволялося відмивати тарілки в домі невістки.

Якщо ви прийшли в гості до кровного родича, то можете допомогти йому з будь-яким прибиранням. Також можна мити дитячий посуд, бо дитина має чисту і невинну енергетику.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...