А ви це знали? Чому не можна розмовляти з померлим на могилі і що кажуть про це священики

У різних культурах і релігіях можуть існувати різні вірування і традиції, пов'язані зі спілкуванням з померлими, передають Патріоти України.

Однак, загальноприйнятою ідеєю є те, що померлі знаходяться в іншому світі і не можуть взаємодіяти з живими в звичному для нас фізичному сенсі.

Не заважайте іншим

Розмовляти з померлим на могилі може вважатися неповажним стосовно їх пам'яті і можуть викликати негативні емоції у інших людей, які також шанують пам'ять померлих.

Крім того, могили - це місця поховання померлих, де інші люди можуть приходити для шанування і прощання з покійними. Спілкування з померлим на могилі може порушити тишу і повагу, які повинні супроводжувати такі місця.

Говоріть не на кладовищі

Замість спілкування з померлим на могилі, багато людей вибирають інші способи шанування пам'яті померлих, наприклад, покладання квітів, запалення свічок, молитви, спогади або спілкування з близькими і друзями, щоб поділитися спогадами про померлого.

Щоб попрощатися з померлим відведено 9 днів і 40 днів

Священнослужителі в момент втрати не рекомендують перебувати на кладовищі і вести бесіди з покійною людиною. Смерть принесла в світ живих численні забобони і прикмети. Священики радять молитися за покійну людину і тим самим допомогти йому піти в інший світ і очистити його грішну душу, що дасть йому свободу і місце в раю.

Щоб попрощатися з померлим відведено 9 днів і 40 днів, коли можна відвідати кладовище, але розмовляти з покійним священики не радять. Краще відправитися в храм, де поставити свічку за покійного і помолитися за його душу.

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить вашу фобію

субота, 27 квітень 2024, 17:12

Жителі Стародавнього Єгипту боялися багатьох речей, включно з хворобами, смертю, темрявою і невідомістю. Чи є у ваших страхів щось спільне з давньоєгипетськими фобіями? Виберіть ієрогліф і все дізнаєтеся, передають Патріоти України. Подивіться на зобра...