А ви це знали? Чому не можна спати ногами до дверей

Існує таке повір’я, що не можна спати ногами до дверей. Чи варто довіряти народним прикметам - читайте у матеріалі "Фактів ICTV", передають Патріоти України.

Чому не можна спати ногами до дверей: прикмети та повір’я

Раніше люди вірили, що двері — це портал в інший світ. Під час сну душа подорожує, може вийти через двері і заблукати в інших світах. Також, за повір’ям, через двері можуть проникати в кімнату злі духи й турбувати того, хто спить. Людині можуть постійно снитися жахи або, навпаки, вона буде погано спати й часто прокидатися.

Наші предки також вірили, що нечиста сила може переплутати людину із небіжчиком та витягнути її за ноги у той світ. Або людина може втратити розум та збожеволіти.

За феншуєм, спати ногами до дверей також не рекомендується. Вважається, що під час сну життєва енергія з людини може вийти через двері. Тоді виникнуть проблеми зі здоров’ям й людина почне часто хворіти. Також гарному сну можуть заважати енергетичні потоки, що йдуть від дверей до вікна.

Вважається, що якщо постійно спати ногами до дверей, то можна накликати біду. Почнуться сварки в родині, виникнуть непорозуміння з друзями та близькими людьми. Також можуть виникнути проблеми на роботі.

Раніше не рекомендувалося спати ногами до дверей й з погляду безпеки. Тому люди лягали спати так, щоб, відкривши очі, можна було відразу бачити вхід у кімнату.

Як правильно поставити ліжко в кімнаті для гарного сну

Звісно, можна не вірити у прикмети, які забороняють спати ногами до дверей, але якщо людині постійно сняться кошмари, виникає тривога, а вранці відчувається втома, то є сенс задуматися, як правильно поставити ліжко в кімнаті.

Не варто ставити ліжко біля вікна, адже за феншуєм, через нього проходить активна енергія сонця, яка викличе безсоння. Також не розміщуйте ліжко напроти дзеркала, щоб негатив, який віддзеркалюється, не повертався до людини. Також не слід розміщувати ліжко біля розеток. Енергія, яка виходить із них, може порушити енергетичні потоки людини й провокувати захворювання та погане самопочуття.

Щоб добре висипатися, дотримуйтесь таких порад:

  • Розмістіть ліжко в кутку або в центрі кімнати.
  • Найкращим варіантом для спальні вважається дерев’яне ліжко, оскільки цей матеріал дарує спокій і затишок.
  • Спальне місце обов’язково повинно мати узголів’я, віддавайте перевагу суцільному та трохи заокругленому.
  • Ліжко повинне стояти на ніжках, мати внизу вільний простір, щоб не перекривати енергетичні потоки.
  • Не обирайте спальне місце з вбудованими елементами (підсвічуванням, ящиками тощо).
  • Доросле ліжко краще обирати без бортиків, щоб вас нічого не обмежувало.
  • Для двоспального ліжка краще обирати цілісний матрац, щоб не посіяти сварки та непорозуміння між подружжям.

Для гарного сну віддавайте перевагу спокійним кольорам у спальні та постільної білизни.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...