А ви це знали? Чому не можна в фарш додавати свіжий хліб - головні секрети ідеальних котлет

Котлети - практично основа раціону українців і всі господині готують їх по-своєму. Незважаючи на це, є деякі універсальні правила, яких необхідно дотримуватися під час приготування, а також - головне не забувати про правильне співвідношення хліба і фаршу в котлетах, передають Патріоти України.

Який хліб краще класти в фарш для котлет - що використовувати

Хліб в котлетах виконує свою важливу функцію. Досвідчені господині стверджують, що краще в котлетах використовувати хліб середньої свіжості, найкраще - батон. Попередньо його необхідно замочити. Хтось робить це в воді, а хтось в молоці, сама рідина не сильно впливає на якість котлет, проте замочити необхідно. Деякі господині і зовсім радять використовувати черствий хліб або окрайця.

Чому не можна в фарш додавати свіжий хліб - до чого це призведе

Як ми вже написали вище, в приготуванні котлет багато хто використовує саме черствий або не зовсім свіжий хліб. М'якуш свіжого хліба не радять використовуюти, тому що після вимочування у воді він стає липким і твердим, а фарш для котлет робить тягучим і надмірно клейким.

Який хліб краще додавати в котлети чорний або білий - на чому зупинитися

Колір хліба, звичайно, вплине на смак і консистенцію котлет, проте не радикально. З чорним або житнім хлібом також можна приготувати хороший фарш, з якого вийдуть непогані котлети. Незважаючи на те, що з таким хлібом в складі вироби вийдуть більш щільними - на соковитість і смак це вплине не сильно.

Співвідношення хліба і фаршу в котлетах - пропорції

Для того, щоб хліб не зіпсував котлети, потрібно запам'ятати пропорції і намагатися їх не порушувати. Пропорції полягають в правильному співвідношенні хліба і фаршу. Для хорошого результату необхідно запам'ятати, що на 4 частини фаршу використовують одну хліба. Тобто 1 кг фаршу зажадає 250 грам хліба.

Якщо вам не подобаються "резинові" котлети, тоді не робіть цих помилок

неділя, 12 травень 2024, 10:15

Всі люблять пухкі та ніжні котлети. Якщо фарш після смаження стає жорстким, отримати задоволення від трапези не вийде. Звичайно, все залежить від способу приготування, особливостей продуктів. Можливо, були допущені помилки у рецептурі. Потрібно провест...

Чому не можна парацетамол приймати разом з алкоголем? Ось що може статися

неділя, 12 травень 2024, 9:40

Парацетамол є одним з найпоширеніших засобів для полегшення болю. Проте, недотримання рекомендацій щодо дозування може мати серйозні наслідки для здоров'я, особливо для печінки. Лікар Кріс Завос зауважив, що потрібно знати про ризики використання парац...