А ви це знали? Чому не можна в фарш додавати свіжий хліб - головні секрети ідеальних котлет

Котлети - практично основа раціону українців і всі господині готують їх по-своєму. Незважаючи на це, є деякі універсальні правила, яких необхідно дотримуватися під час приготування, а також - головне не забувати про правильне співвідношення хліба і фаршу в котлетах, передають Патріоти України.

Який хліб краще класти в фарш для котлет - що використовувати

Хліб в котлетах виконує свою важливу функцію. Досвідчені господині стверджують, що краще в котлетах використовувати хліб середньої свіжості, найкраще - батон. Попередньо його необхідно замочити. Хтось робить це в воді, а хтось в молоці, сама рідина не сильно впливає на якість котлет, проте замочити необхідно. Деякі господині і зовсім радять використовувати черствий хліб або окрайця.

Чому не можна в фарш додавати свіжий хліб - до чого це призведе

Як ми вже написали вище, в приготуванні котлет багато хто використовує саме черствий або не зовсім свіжий хліб. М'якуш свіжого хліба не радять використовуюти, тому що після вимочування у воді він стає липким і твердим, а фарш для котлет робить тягучим і надмірно клейким.

Який хліб краще додавати в котлети чорний або білий - на чому зупинитися

Колір хліба, звичайно, вплине на смак і консистенцію котлет, проте не радикально. З чорним або житнім хлібом також можна приготувати хороший фарш, з якого вийдуть непогані котлети. Незважаючи на те, що з таким хлібом в складі вироби вийдуть більш щільними - на соковитість і смак це вплине не сильно.

Співвідношення хліба і фаршу в котлетах - пропорції

Для того, щоб хліб не зіпсував котлети, потрібно запам'ятати пропорції і намагатися їх не порушувати. Пропорції полягають в правильному співвідношенні хліба і фаршу. Для хорошого результату необхідно запам'ятати, що на 4 частини фаршу використовують одну хліба. Тобто 1 кг фаршу зажадає 250 грам хліба.

Оси будуть летіти геть, якщо відчують запах однієї "ненависної "рослини

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:53

Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...