
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media, передають Патріоти України.
Пакетик треба лишити у чашці з гарячою водою, але не окропом, на 3-4 хвилини. Пакетований чай не можна довго заварювати, оскільки з нього в напій потрапляє занадто багато дубильних речовин. Вони псують смак чаю, роблячи його гірким, і, крім усього, в надлишку можуть погано позначатися на здоров’ї. З цієї ж причини не радять віджимати пакетик у чашку після заварювання.
Крім того, якщо чайний пакетик містить барвники, ароматизатори або інші добавки, їхня концентрація також збільшується при віджимі. Це особливо актуально для недорогих сортів чаю, де якість сировини часто бажає кращого.
Оптичні ілюзії дедалі частіше стають інструментом для легких психологічних тестів. Вони не претендують на науковість, але дозволяють поглянути на себе під новим кутом. Один із таких візуальних експериментів стрімко набрав популярності в соцмережах. Див...
Довгі години перед комп’ютером, домашні офіси без зручних крісел і мінімум руху стали новою реальністю сучасного світу. Лікарі попереджають про небезпечні наслідки малорухливого способу життя, передають Патріоти України. Звичка тривалого сидіння може в...