А ви це знали? Чому не можна вішати рушники на двері і мити ними підлогу - старі забобони

Рушник оповитий мало не такою ж кількістю забобонів, як і дзеркало. Він теж вважається в народі важливим магічним предметом, оберегом від нечистої сили і символом долі, передають Патріоти України.

Саме тому молодята під час весілля стають на вишитий рушник, новонароджену дитину також кладуть на рушник, використовують річ у поховальному обряді. І через таку важливість навколо рушника існує маса заборон.

Давайте позглянемо, чому рушник, за повір’ям, не можна вішати на двері і використовувати навіть старий для миття підлоги.

Чому рушник не вішають на двері?

Саме через те, яким чином цю річ використовували у поховальному обряді. В давнину українці вивішували таким чином рушника, колись в домі хтось помирав. Це був знак жалоби і символ переходу душі в інший світ. Тому вважається, що просто так подібним чином користуватись рушником не годиться.

Що робити, якщо рушник упав?

Падіння рушника на підлогу є провісником поганих новин або небажаних гостей. Саме тому вважалось, що впущений рушник треба постаратись зловити на льоту. Так прикмета не спрацює. Якщо ж полотно все ж опинилось на підлозі, негайно підніміть його і повісьте кудись, окрім дверей, хоча би на кілька секунд. Це теж перерве дію прикмети.

Чому не можна мити підлогу рушником?

Рушник – річ сакральна. І це стосується навіть старих та зношених. Саме тому така брудна робота, як миття підлоги, не годиться навіть для "другого життя" цієї речі. Миття підлоги рушником віщує втрату здоров’я, смерть у родині, фінансові збитки та злидні. Тому краще для цих цілей використовувати швабри з насадками, мийючі пилососи, ганчірки зі спеціальних матеріалів або навіть будь-які інші речі.

Джерело: Обозреватель

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...