А ви це знали? Чому не можна вживати в їжу щойно відкриті консерви

Взагалі, суперечки на тему того, що від консервів шкода чи користь не вщухали ніколи, передають Патріоти України.

Попри це, пам'ятаючи про "чорний день", практично кожна господиня має свій "стратегічний" запас різного роду консервованих продуктів. Мало, що…

А консерви здатні дуже виручити не тільки при складній фінансовій ситуації, але і коли необхідно приготувати обід або вечерю, як можна швидше. Адже з баночки консервів можна приготувати гарячі перші або другі страви, різного роду салати або закуски.

Та й просто відкрити баночку консервів, яку можна подати до будь-якого гарніру — круп, картоплі, овочів, макаронних виробів і так далі. Навіть просто з хлібом.

Загалом, до консервів ми звикли, і багато хто не уявляє життя без них. І яким же виявилося здивуванням, що консерви не можна вживати в їжу відразу після того, як відкрили жадану баночку. Пояснюємо причину.

Небезпечні консерви

Причина полягає в тому, що консервовані продукти, чи то м'ясо, риба, овочі, чи крупи перед тим, як потрапити в консервну банку, обов'язково піддаються термічній обробці.

Їх тушкують, смажать, варять або просто заливають окропом. Під час даного процесу, виділяється шкідлива і в деякій мірі, отруйна речовина, під назвою фуран. Яка своєю чергою, здатна досить негативно позначитися на здоров'ї будь-якої людини.

І тому, фахівці настійно рекомендують не вживати в їжу тільки що відкриті консервовані продукти. Без різниці що всередині банки — риба, курочка, м'ясо, крупи або овочі. Перед тим, як їсти консерви, слід відкрити банку і почекати, хоча б 10 — 20 хвилин.

Буде набагато краще, якщо банку не просто відкрити, а перекласти в тарілку і розподілити по ній. В цьому випадку пари фурану швидше і краще випаруються. Після деякого часу, з консервів зникнуть пари фурану і їх можна буде їсти без всякого побоювання.

Не всі консерви небезпечні

Хотілося б також уточнити ще один момент: фуран є в будь-який консервованій продукції, яка перед цим піддавалася тепловій обробці. Наприклад, консервовані оселедець чи ікра, які просто засолюють, не піддаючи термічному процесу, не містять всередині банки шкідливий фуран.

Джерело: UkrMedia

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...