А ви це знали? Чому не можна змітати крихти зі столу рукою - принесе значні неприємності

Чи не найбільша кількість народних забобонів пов’язана із хлібом. Українці не забули важкі часи, коли діяв "Закон про п’ять колосків" і радянська влада влаштувала масовий Голодомор, передають Патріоти України.

До хліба здавна відносилися з особливою пошаною. До наших днів дійшло повір’я, згідно з яким не можна змітати крихти зі столу рукою. OBOZREVATEL розбирався, у чому суть цього забобону.

Куди дівати крихти хліба

У голодні часи не прийнято було змахувати зі столу залишки їжі, тому крихти хліба обережно змітали в долоню і з’їдали. З тих пір змітання крихт асоціюється з бідністю і нуждою.

Схожа прикмета говорить, що не варто залишати окрайці хліба на столі на ніч. Це може накликати проблеми зі здоров’ям у родині.

Наші прабабусі вірили: якщо змітати рештки хліба на підлогу – у домі не буде щастя. У сім’ї почнеться період безгрошів’я, фінансової нестабільності, банкрутства, сварок та криз.

Жінка змете крихти на підлогу – до самотності. Вона може залишитися без другої половинки, або, за іншою версією, вийти заміж за нелюбого чоловіка. Заміжня жінка цим накличе проблеми зі свекрухою.

Не радять змітати крихти зі столу і чоловікові. Він може втратити роботу і стабільний дохід.

Змахнути рештки хліба під стіл – до втрат і невдач.

Що ж робити з залишками хлібу? Можна бережно змести їх рукою або за допомогою ганчірки на тарілку і замість того, щоб викидати – погодувати птахів.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...