А ви це знали? Чому не можна змітати крихти зі столу рукою - принесе значні неприємності

Чи не найбільша кількість народних забобонів пов’язана із хлібом. Українці не забули важкі часи, коли діяв "Закон про п’ять колосків" і радянська влада влаштувала масовий Голодомор, передають Патріоти України.

До хліба здавна відносилися з особливою пошаною. До наших днів дійшло повір’я, згідно з яким не можна змітати крихти зі столу рукою. OBOZREVATEL розбирався, у чому суть цього забобону.

Куди дівати крихти хліба

У голодні часи не прийнято було змахувати зі столу залишки їжі, тому крихти хліба обережно змітали в долоню і з’їдали. З тих пір змітання крихт асоціюється з бідністю і нуждою.

Схожа прикмета говорить, що не варто залишати окрайці хліба на столі на ніч. Це може накликати проблеми зі здоров’ям у родині.

Наші прабабусі вірили: якщо змітати рештки хліба на підлогу – у домі не буде щастя. У сім’ї почнеться період безгрошів’я, фінансової нестабільності, банкрутства, сварок та криз.

Жінка змете крихти на підлогу – до самотності. Вона може залишитися без другої половинки, або, за іншою версією, вийти заміж за нелюбого чоловіка. Заміжня жінка цим накличе проблеми зі свекрухою.

Не радять змітати крихти зі столу і чоловікові. Він може втратити роботу і стабільний дохід.

Змахнути рештки хліба під стіл – до втрат і невдач.

Що ж робити з залишками хлібу? Можна бережно змести їх рукою або за допомогою ганчірки на тарілку і замість того, щоб викидати – погодувати птахів.

Це може здивувати! ТОП- 8 здорових продуктів, які можуть бути токсичними

п’ятниця, 31 січень 2025, 18:50

Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...