А ви це знали? Чому не слід готувати їжу у фользі

Багато господинь використовують фольгу для приготування їжі. І це справді дуже зручно. Вона не протікає, добре тримає тепло, економить час, сили, їжа виходить ніжною та соковитою. Але останнім часом люди найчастіше відмовляються від фольги, а дієтологи не рекомендують її використання. В чому ж проблема? Просто стало відомо, що використання фольги може негативно впливати на здоров’я, передають Патріоти України.

Харчова фольга виготовляється з алюмінію. А як відомо, в процесі приготування мікрочастинки алюмінію потрапляють в їжу, потім алюміній потрапляючи в організм викликає захворювання кісток, нирок і навіть онкології.

При проведенні дослідження з’ясували, що при приготуванні м’яса у фользі вміст алюмінію в продукті збільшується до 378 відсотків. А ось загортати холодну їжу досить безпечно. Тобто ключовим моментом є термічний вплив. Але якщо холодну їжу зберігати досить довго, проникнення частинок алюмінію в їжу неминуче.

Ще необхідно згадати любителів використовувати лимон із різними продуктами у фользі. При взаємодії лимонної кислоти з фольгою процес проникнення алюмінію відбувається набагато активніше. Аналогічно справа з такими продуктами, як помідори, капуста, сметана, кислі огірки та низка інших.

Виникає закономірне питання: ну а якщо не часто використовувати? Дійсно, дослідження показали, що організм здатний виводити певну кількість алюмінію та не отримувати інтоксикацію. Безпечною добовою дозою назвали 1 міліграм алюмінію на кожний кілограм маси тіла. Але на практиці під час термічної обробки нормативи буде перевищено.

Які ж наслідки можуть бути при регулярному вживанні таких страв?

Добре відомо, що цей метал нейротоксичний. Тому є підвищений ризик розвитку захворювань нервової системи. Наприклад, підвищений вміст алюмінію виявили у людей із хворобою Альцгеймера.

Також відбувається негативний вплив на нирки, шлунково-кишковий тракт, опорно-руховий апарат, склад крові, а також низку інших органів та систем. Здоровою альтернативою буде харчовий пергаментний папір.

Є секрет! Яке дерево посадити біля будинку, щоб у ньому завжди панувало щастя

середа, 4 вересень 2024, 23:10

Дерева здавна відіграють важливу роль у народних віруваннях, оточені безліччю забобонів і прикмет. Кожне дерево має свою символіку й енергетику, яка, згідно з повір'ями, може впливати на наше життя та долю, передають Патріоти України. РБК-Україна (прое...

Оцінять всі! Як зробити піцу на лаваші за 15 хвилин

середа, 4 вересень 2024, 18:13

Якщо хочете порадувати своїх рідних піцою, а часу на приготування тіста немає, то спробуйте зробити швидку піцу на лаваші. Вона готується за 15 хвилин, передають Патріоти України. Для цього вам треба купити дві упаковки круглих лавашів. Щоб їх було 4 ш...