А ви це знали? Чому не слід готувати їжу у фользі

Багато господинь використовують фольгу для приготування їжі. І це справді дуже зручно. Вона не протікає, добре тримає тепло, економить час, сили, їжа виходить ніжною та соковитою. Але останнім часом люди найчастіше відмовляються від фольги, а дієтологи не рекомендують її використання. В чому ж проблема? Просто стало відомо, що використання фольги може негативно впливати на здоров’я, передають Патріоти України.

Харчова фольга виготовляється з алюмінію. А як відомо, в процесі приготування мікрочастинки алюмінію потрапляють в їжу, потім алюміній потрапляючи в організм викликає захворювання кісток, нирок і навіть онкології.

При проведенні дослідження з’ясували, що при приготуванні м’яса у фользі вміст алюмінію в продукті збільшується до 378 відсотків. А ось загортати холодну їжу досить безпечно. Тобто ключовим моментом є термічний вплив. Але якщо холодну їжу зберігати досить довго, проникнення частинок алюмінію в їжу неминуче.

Ще необхідно згадати любителів використовувати лимон із різними продуктами у фользі. При взаємодії лимонної кислоти з фольгою процес проникнення алюмінію відбувається набагато активніше. Аналогічно справа з такими продуктами, як помідори, капуста, сметана, кислі огірки та низка інших.

Виникає закономірне питання: ну а якщо не часто використовувати? Дійсно, дослідження показали, що організм здатний виводити певну кількість алюмінію та не отримувати інтоксикацію. Безпечною добовою дозою назвали 1 міліграм алюмінію на кожний кілограм маси тіла. Але на практиці під час термічної обробки нормативи буде перевищено.

Які ж наслідки можуть бути при регулярному вживанні таких страв?

Добре відомо, що цей метал нейротоксичний. Тому є підвищений ризик розвитку захворювань нервової системи. Наприклад, підвищений вміст алюмінію виявили у людей із хворобою Альцгеймера.

Також відбувається негативний вплив на нирки, шлунково-кишковий тракт, опорно-руховий апарат, склад крові, а також низку інших органів та систем. Здоровою альтернативою буде харчовий пергаментний папір.

Ці сніданки захищають від раку - правда, яку нам ніхто не казав

четвер, 11 вересень 2025, 23:10

Відомий педіатр доктор Джозеф Салхаб попереджає: рак кишечника може підкрадатися безсимптомно, але прості зміни в раціоні допоможуть знизити ризики. У відео, яке набрало понад 1,4 мільйона переглядів в Instagram, він поділився порадами, як за допомогою...

Ці продукти творять дива! Що їсти, щоб знизити цукор в крові

четвер, 11 вересень 2025, 18:51

Рівень цукру в крові може сильно коливатися. Проте існує певна поживна речовина, яка здатна стабілізувати ці коливання. Це, можливо, вас здивує, але йдеться про клітковину. Саме вона відіграє ключову роль у регулюванні рівня глюкози в крові, передають ...