А ви це знали? Чому не слід відмовляти собі у прийомі їжі під час схудення

Пропуск їжі може статися з різних причин: через брак часу, економію грошей, введення періодичного голодування та бажання схуднути. Однак, крім відчуття голоду та втоми, такі дії неодмінно вплинуть на ваше тіло та загальний стан здоров'я, передають Патріоти України.

Щоб не голодувати та не втрати контролю, їжте кожні 4-5 годин та пам’ятайте, що сніданок має бути найпотужнішим, обід – середнім, а вечеря – легкою. Що саме відбудеться із тілом, якщо нехтувати цим принципом, розповіли в Eat This, Not That.

Втома

Пропуск їжі може заощадити час, проте зрештою призведе до втоми та зниження рівня цукру в крові. Таким чином, це може спричинити млявість і потребу в додатковому відпочинку.

Зміна настрою

Пропуск їжі впливає на рівень цукру в крові, що своєю чергою може спричинити втрату контролю над емоціями. Таким чином, ви можете відчути розгубленість, гнів, дратівливість та втому.

Переїдання

Пропуск їжі змушує організм прагнути оброблених та нездорових продуктів, що веде до переїдання і збільшення ваги. Хоча ви можете намагатися схуднути, це часто призводить до зворотного ефекту, тож залишайтеся послідовними в прийомі їжі, щоб уникнути зривів і переїдання.

Збільшення ваги

Пропуск їжі, особливо сніданку, може навпаки призвести до збільшення ваги. Ваш організм ефективніше накопичує жир, якщо ви вечеряєте пізно ввечері. Таким чином, важливо дотримуватись регулярного режиму харчування для контролю ваги.

Секрет господинь! Навіщо смажити сухі макарони на сковороді

п’ятниця, 13 вересень 2024, 15:12

Макарони після попереднього обсмажування набувають незвичайного смаку, передають Патріоти України. Але смажать сухі макарони не тому, тому що під час варіння після такої процедури вони не розварюються і не злипаються. Часто господині користуються цим м...

А ви це знали? Чому важливо знімати піну під час варіння бульйону

п’ятниця, 13 вересень 2024, 14:15

Відомо, що під час приготування рідкої страви утворюється не зовсім естетична піна. Її прийнято прибирати, оскільки суп вийде не смачним та не апетитним на вигляд, передають Патріоти України. Однак не всі знають справжні причини, чому важливо прибирати...