А ви це знали? Чому не слід зберігати одяг у картонних коробках

Від правильного зберігання одягу залежить його довговічність. Важливо, щоби до тканини не проникали волога, комахи-шкідники, вона не вигорала на сонці і не пошкоджувалась будь-яким іншим чином.

Саме тому експерти з догляду за одягом не рекомендують зберігати його у картонних коробках. OBOZ.UA поцікавився їхніми рекомендаціями

Зберігати речі у коробках може бути зручно, особливо в період переїзду. Однак картон має цілий перелік недоліків. По-перше, картон пропускає вологу. До того ж його здатна прогризати міль. І він абсолютно ніяк не захищає тканини від сторонніх запахів. Таким чином, ви можете після сезону зберігання або з дороги отримати сильно пошкоджений одяг.

Чим краще замінити картонні коробки? Експерти радять віддати перевагу пластиковим контейнерам з кришками. Вони годяться і для переміщення речей, і для тривалого зберігання. До того ж сам контейнер не деформується від навантаження, що забезпечує додатковий захист.

Проте, хоча пластикові контейнери для зберігання краще захищають ваш одяг, ніж картонні коробки, перед їх покупкою слід мати на увазі кілька речей. Зберігання одягу в подібним чином також може призвести до його псування, якщо не вжити належних запобіжних заходів. Наприклад, одяг, що зберігається в прозорих контейнерах, ризикує вигоріти при контакті із сонячним світлом. Тому краще віддавати перевагу непрозорим ящикам.

Окрім того, перш ніж упаковувати одяг, варто вистелити дно контейнера бавовняною тканиною, наприклад, старим простирадлом. Це захистить речі від пошкоджень, якщо пластик подряпається і виникне загроза зачіпок на тканині. Також не лінуйтесь максимально щільно закривати кришку контейнера, щоби всередину не могла проникнути міль. І не забувайте ретельно просушити одяг перед тим, як складати його таким чином – із закритої пластикової ємності вода не випаровується, а залишається всередині і пошкоджує тканину.

Бережіться! Вчені з’ясували, що тальк, який використовується в косметиці, може викликати рак

вівторок, 9 липень 2024, 21:05

Міжнародне агентство з вивчення раку (МАВР) Всесвітньої організації охорони здоров’я опублікувало висновки про канцерогенію тальку й акрилонітрилу, передають Патріоти України. Тальк є природним мінералом, широко використовуваним у косметиці, харчових п...

Господиням на замітку: Як правильно і скільки часу варити кукурудзу, щоб вона вийшла м’якою та соковитою

вівторок, 9 липень 2024, 18:30

Кукурудза - це овоч, що обов’язково повинен входити до раціону людини, яка слідкує за своїм здоров’ям. Невдовзі розпочнеться сезон кукурудзи, і багато хто захоче насолодитись її цікавим смаком. Як правильно варити кукурудзу, щоб вона вийшла соковита та...