А ви це знали? Чому не варто зберігати хліб у холодильнику

Багато людей вважають, що зберігання хліба в холодильнику – найкращий спосіб уповільнити ріст плісняви, але один шеф-кухар радить цього не робити, передають Патріоти України.

Зберігання хліба в холодильнику насправді прискорює процес сушіння та призводить до його швидшого черствіння, попереджає Дін Харпер, шеф-кухар Harper Fine Dining, пише Express.

"Хліб, куплений у супермаркеті, зазвичай лишається свіжим приблизно від трьох до п’яти днів за умови правильного зберігання", – пояснює Дін. "Найкраще місце для зберігання хліба – це хлібниця або прохолодна, суха шафа".

Холодне середовище холодильника призводить до швидшої кристалізації крохмалю в хлібі, що у свою чергу призводить до твердої, сухої текстури, навіть якщо вона не запліснявіла. Якщо ви хочете продовжити термін придатності вашого хліба, Дін рекомендує заморозити його, попередньо нарізавши, щоб розморозити лише стільки, скільки вам потрібно.

Заморожування хліба не тільки ефективне, але й допомагає зберегти свіжість та смак протягом тижнів, а не днів. Зберігання хліба в хлібниці або шафі також захищає його від світла, вологи та різких перепадів температури. Саме ці фактори є справжніми винуватцями того, що хліб черствіє або пліснявіє швидше, ніж очікувалося.

Перевірте себе! Лише 1% людей може помітити приховану помилку на циферблаті годинника

п’ятниця, 11 липень 2025, 19:05

Дивовижна головоломка кидає виклик, адже 99% людей не можуть вчасно помітити очевидну помилку на класичному циферблаті з римськими цифрами, передають Патріоти України. Завдання вимагає гостроти зору та швидкості реакції: на пошук помилки дається всьо...

Як забути про пил на жалюзі на цілий місяць - допоможе простий лайфхак

п’ятниця, 11 липень 2025, 18:30

Пил на жалюзі - часта проблема влітку, коли відчинені вікна дозволяють проникати в дім більше пилу і дрібних частинок. Особливо це стосується жалюзі з матеріалів, які притягують статичну електрику - наприклад, пластику чи дерева. Через це пил осідає на...