А ви це знали? Чому небезпечно постійно відкладати будильник вранці

Нерідко буває, що вранці, коли дзвонить будильник, ми відкладаємо свій підйом, переводячи його на новий час - якщо розібратися, таким чином ми самі створюємо собі неприємності, пов'язані як з психологічним, так і фізичним здоров'ям, передають Патріоти України.

Чому ж нам так не хочеться вставати по будильнику? Виходить, що новий день нас не радує і не мотивує в достатній мірі, щоб зробити це легко. Ви помічали, що напередодні радісної події ми завжди встаємо набагато легше, навіть якщо це непристойно рано? У випадку з раннім підйомом одним з найважливіших моментів є наш настрій.

Якщо взяти статистику по неврозах, то у людей, які страждають депресією, ранок — найважчий час доби, оскільки вони прокидаються з апатією і не можуть побачити в майбутньому дні нічого цікавого і вартого. Якщо розглядати людину, яка не страждає депресією, але має ряд проблем (нелюбима робота, постійні конфлікти у взаєминах з близькими людьми, кредити, борги і будь-які інші неприємності, які псують настрій зранку), вона також вставатиме важко, оскільки у неї є опір новому дню, який, у свою чергу, несе перераховані вище проблеми. Але якщо копнути ще глибше, за цією незначною звичкою можуть ховатися ще більш серйозні проблеми, наприклад, втрата сенсу життя, емоційне вигоряння, нервове виснаження — через деякий час сукупність всіх цих проблем перетворюється в гігантський сніжний ком, який значно погіршує якість життя і підриває наше здоров'я.

Крім того, відкладення будильника також впливає і на якість сну, і на стан організму в цілому. Річ у тім, що вранці, зазвичай, ми знаходимося у швидкій фазі сну — на відміну від глибокої фази, швидка не дарує нам відчуття якісного і повноцінного відпочинку, оскільки є фрагментованою. Таким чином, продовжуючи "швидкий" сон, ви втручаєтеся в роботу біоритмів, порушуєте звичний для організму графік і погіршуєте якість нічного сну, а також робите процес засинання більш довгим і болісним. До того ж виспатися за додаткові п'ять хвилин неможливо — в цей час організм може стикатися з коливанням артеріального тиску, аритмією, а тому так ви робите тільки гірше і в результаті прокидаєтеся в поганому самопочутті і розбитим.

Що робити, щоб не потрапити в це замкнуте коло, коли ми засипаємо з "важкою" головою, негативними думками і тривогою, а на наступний ранок прокидаємося в гіршому стані? Якщо вранці у вас немає мотивації вчасно встати, значить її треба створити — прекрасним рішенням проблеми було б виробити нову здорову звичку, яка стане вашою мотивацією. Наприклад, вставати на годину раніше звичайного і присвячувати цю першу годину вашого дня собі — робити зарядку, прописувати цілі на день, читати цікаву і корисну літературу, медитувати. У кожного може бути свій ритуал, однак головне — він повинен приносити вам користь. Ви повинні чітко розуміти, навіщо вам це, що Ви отримаєте в результаті — іншими словами, необхідно сформувати довгострокову мету.

Звичайно, це не так просто — тільки терплячі і вольові люди дійдуть до кінцевої мети. Але важливо розуміти, що ця мета того варта — ті, хто дійшов до неї, будуть прокидатися повними ентузіазму, енергії, продуктивності, з ясною свідомістю і прагненням підкорювати нові вершини. І їх успіх не змусить себе довго чекати, а успішним людям набагато простіше проживати життя своєї мрії, а тому варто подумати, чи дійсно звичка переводити будильник вам так дорога.

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...

Секрет досвідчених господинь! Де найкраще зберігати хліб, щоб він був свіжим до трьох тижнів

субота, 20 квітень 2024, 8:56

Щоб зберегти свіжість хліба надовго та захистити його від сторонніх запахів, можна скористатися підручними засобами, передають Патріоти України. Не завжди вдається з'їсти весь хліб одразу. Тому кмітливі господині вдаються до деяких хитрощів щодо його ...