А ви це знали? Чому пельмені не треба відразу закладати в окріп

Якщо говорити об’єктивно, ніхто не любить клейку пельменну масу, в якій десь проглядається фарш. Якщо так відбувається, то є два варіанти: зроблено помилки в приготуванні тіста або в технології приготування напівфабрикатів.

Подробиці

Перепади температури негативно впливають на пельмені. Після відварювання вони перетворюються на суцільну грудку з тіста та фаршу. Так трапляється. Звичайно, не завжди.

Деякі кулінари пропонують робити наступним чином. Спочатку пельмені з морозилки швидко промити теплою водою, а потім вже класти в каструлю та варити до готовності.

Якщо ви так не робите чи не робили, тоді не викладайте пельмені в каструлю з окропом, а попередньо влийте склянку холодної води. Тоді вже далі завантажуйте вироби. Таким чином ймовірність зіпсувати пельмені знижується.

Як заснути за 2 хвилини - секрет американських солдатів

п’ятниця, 12 грудень 2025, 16:12

Американські солдати та пілоти навчилися засинати за 120 секунд, навіть у стресових умовах або на стільці. Цей метод, описаний у книзі Шерон Акерман Розслабся та перемагай, допоміг 96% учасників навчання засинати швидко після шести тижнів практики, пер...

Не робіть помилок! Ветеринари назвали популярний інгредієнт святкових страв, небезпечний для собак

п’ятниця, 12 грудень 2025, 13:09

Ветеринарні спеціалісти закликають власників собак уважно стежити за святковим меню: поширений інгредієнт, який додають у начинки, соуси та ковбаски, може бути небезпечним для тварин. Про це повідомило видання Express, передають Патріоти України. Йдеть...