А ви це знали? Чому пельмені не треба відразу закладати в окріп

Якщо говорити об’єктивно, ніхто не любить клейку пельменну масу, в якій десь проглядається фарш. Якщо так відбувається, то є два варіанти: зроблено помилки в приготуванні тіста або в технології приготування напівфабрикатів.

Подробиці

Перепади температури негативно впливають на пельмені. Після відварювання вони перетворюються на суцільну грудку з тіста та фаршу. Так трапляється. Звичайно, не завжди.

Деякі кулінари пропонують робити наступним чином. Спочатку пельмені з морозилки швидко промити теплою водою, а потім вже класти в каструлю та варити до готовності.

Якщо ви так не робите чи не робили, тоді не викладайте пельмені в каструлю з окропом, а попередньо влийте склянку холодної води. Тоді вже далі завантажуйте вироби. Таким чином ймовірність зіпсувати пельмені знижується.

Рятує від стресів і не тільки! Названо овоч номер один для довголіття

середа, 17 вересень 2025, 12:05

Здоров’я людини напряму залежить від наших щоденних звичок, зокрема від раціону. Правильно підібрані продукти можуть навіть подовжити життя. Про здатність шпинату вливати на здоров’я пише видання mdpi.com, передають Патріоти України з посиланням на. Го...

Психологічний тест: Оберіть силует - і дізнайтеся свій найбільший страх

середа, 17 вересень 2025, 11:30

У кожного з нас є приховані страхи, про які ми навіть не підозрюємо. Психологи пропонують простий тест: оберіть силует жінки, яка, на вашу думку, не в настрої. Ваш вибір розкриє ваш головний внутрішній страх, передають Патріоти України. Силует 1 — стра...