А ви це знали? Чому пельмені не треба відразу закладати в окріп

Якщо говорити об’єктивно, ніхто не любить клейку пельменну масу, в якій десь проглядається фарш. Якщо так відбувається, то є два варіанти: зроблено помилки в приготуванні тіста або в технології приготування напівфабрикатів.

Подробиці

Перепади температури негативно впливають на пельмені. Після відварювання вони перетворюються на суцільну грудку з тіста та фаршу. Так трапляється. Звичайно, не завжди.

Деякі кулінари пропонують робити наступним чином. Спочатку пельмені з морозилки швидко промити теплою водою, а потім вже класти в каструлю та варити до готовності.

Якщо ви так не робите чи не робили, тоді не викладайте пельмені в каструлю з окропом, а попередньо влийте склянку холодної води. Тоді вже далі завантажуйте вироби. Таким чином ймовірність зіпсувати пельмені знижується.

Господиням на замітку! Що зробити, щоб духовка пропікала страви рівномірно

вівторок, 29 квітень 2025, 19:10

Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...

Дачникам на замітку! Як за допомогою соди отримати гарний урожай огірків

вівторок, 29 квітень 2025, 18:30

Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...