А ви це знали? Чому пельмені не треба відразу закладати в окріп

Якщо говорити об’єктивно, ніхто не любить клейку пельменну масу, в якій десь проглядається фарш. Якщо так відбувається, то є два варіанти: зроблено помилки в приготуванні тіста або в технології приготування напівфабрикатів.

Подробиці

Перепади температури негативно впливають на пельмені. Після відварювання вони перетворюються на суцільну грудку з тіста та фаршу. Так трапляється. Звичайно, не завжди.

Деякі кулінари пропонують робити наступним чином. Спочатку пельмені з морозилки швидко промити теплою водою, а потім вже класти в каструлю та варити до готовності.

Якщо ви так не робите чи не робили, тоді не викладайте пельмені в каструлю з окропом, а попередньо влийте склянку холодної води. Тоді вже далі завантажуйте вироби. Таким чином ймовірність зіпсувати пельмені знижується.

Дресирувальник собак розповів, на що варто звернути увагу, залишаючи улюбленця вдома одного

середа, 26 листопад 2025, 23:10

Залишати собаку вдома наодинці буває непросто - і для власника, і для тварини. Однак один досвідчений тренер собак поділився порадами, як зробити цей процес менш стресовим для вашого улюбленця, передають Патріоти України. Собаки — соціальні тварини, то...

Це може здивувати! Вчені зруйнували головний міф про здоровий сон

середа, 26 листопад 2025, 18:43

Скільки годин сну насправді потрібно дорослій людині – питання, навколо якого вже давно точаться дискусії. Хоча популярна норма "вісім годин" сприймається як незаперечний стандарт, сучасні науковці дедалі частіше ставлять її під сумнів, передають Патрі...