А ви це знали? Чому під час приготування гречки крупу не можна засипати у холодну воду - відповідь досвідчених кулінарів

Гречка – найпопулярніший гарнір, проте не всі готують цю крупу правильно. В результаті гречка не виходить розсипчастою. Помилка у всіх одна, і як її виправити, поділилися досвідчені кулінари, передають Патріоти України.

Питання у тому, в яку воду ви висипаєте гречку при варінні. Якщо ви хочете, щоб гречка вийшла і смачною, і розсипчастою, не висипайте її в каструлю з холодною водою.

Безперечно, якщо варити гречку в холодній воді, то вона теж звариться, і може навіть вийде цілком смачною. Однак врахуйте, якщо крупу висипати в холодну воду, то ядра гречки розбухнуть, і каша вийде в'язкою.

Щоб зварити смачну гречку з першого разу, просто закидайте промиту крупу в каструлю з окропом. Коли вже гречка варитиметься, температуру на плиті потрібно зменшити до мінімуму, а каструлю накрити кришкою.

Ще один лайфхак. Попередньо перед приготуванням гречку можна замочити в холодній воді. Тоді вона звариться ще швидше. Приблизний час варіння гречаної каші становить 15 хвилин. Не потрібно переварювати крупу

А ви це знали? Рослини, які не можна вирощувати поруч - поради городникам

четвер, 23 березень 2023, 16:30

Дуже часто буває так, що ніби-то на дачі чи в городі все зроблено правильно - і посаджено вчасно, в потрібні терміни, і насіння підготували як треба, з поливом все нормально, температура підходить, а результатів, а врожаїв не має, передають Патріоти Ук...

А ви це знали? Фахівці пояснили причини стійкого відчуття голоду - саме це заважає схуднути

четвер, 23 березень 2023, 16:09

Почуття голоду - природний сигнал людині про потребу організму в їжі. Наше тіло завжди очікує на надходження енергії, яку ми отримуємо з продуктів харчування та яка необхідна для повноцінної роботи органів. Якщо наш раціон правильно збалансований та за...