А ви це знали? Чому під час приготування гречки крупу не можна засипати у холодну воду - відповідь досвідчених кулінарів

Гречка – найпопулярніший гарнір, проте не всі готують цю крупу правильно. В результаті гречка не виходить розсипчастою. Помилка у всіх одна, і як її виправити, поділилися досвідчені кулінари, передають Патріоти України.

Питання у тому, в яку воду ви висипаєте гречку при варінні. Якщо ви хочете, щоб гречка вийшла і смачною, і розсипчастою, не висипайте її в каструлю з холодною водою.

Безперечно, якщо варити гречку в холодній воді, то вона теж звариться, і може навіть вийде цілком смачною. Однак врахуйте, якщо крупу висипати в холодну воду, то ядра гречки розбухнуть, і каша вийде в'язкою.

Щоб зварити смачну гречку з першого разу, просто закидайте промиту крупу в каструлю з окропом. Коли вже гречка варитиметься, температуру на плиті потрібно зменшити до мінімуму, а каструлю накрити кришкою.

Ще один лайфхак. Попередньо перед приготуванням гречку можна замочити в холодній воді. Тоді вона звариться ще швидше. Приблизний час варіння гречаної каші становить 15 хвилин. Не потрібно переварювати крупу

Їжте ці осінні овочі - і ваші нігті ніколи не ламатимуться

середа, 26 листопад 2025, 11:40

Мрієте про міцні та здорові нігті, які не ламаються? Те, що потрапляє на вашу тарілку цієї осені, може істотно вплинути на їхній стан. Овочі цієї пори року допоможуть вашим нігтям регенеруватися та стати більш стійкими до пошкоджень, передають Патріоти...

Це може здивувати! ТОП-5 речей, які не можна позичати навіть рідним

середа, 26 листопад 2025, 11:30

Люди вірили у різноманітні прикмети не лише в давнину, існує чимало забобон, на які звертають увагу і люди сучасні. Зокрема, на те, які предмети не рекомендується залишати на ніч на кухонному столі, передають Патріоти України з посиланням на "Факти". А...