А ви це знали? Чому під час приготування гречки крупу не можна засипати у холодну воду - відповідь досвідчених кулінарів

Гречка – найпопулярніший гарнір, проте не всі готують цю крупу правильно. В результаті гречка не виходить розсипчастою. Помилка у всіх одна, і як її виправити, поділилися досвідчені кулінари, передають Патріоти України.

Питання у тому, в яку воду ви висипаєте гречку при варінні. Якщо ви хочете, щоб гречка вийшла і смачною, і розсипчастою, не висипайте її в каструлю з холодною водою.

Безперечно, якщо варити гречку в холодній воді, то вона теж звариться, і може навіть вийде цілком смачною. Однак врахуйте, якщо крупу висипати в холодну воду, то ядра гречки розбухнуть, і каша вийде в'язкою.

Щоб зварити смачну гречку з першого разу, просто закидайте промиту крупу в каструлю з окропом. Коли вже гречка варитиметься, температуру на плиті потрібно зменшити до мінімуму, а каструлю накрити кришкою.

Ще один лайфхак. Попередньо перед приготуванням гречку можна замочити в холодній воді. Тоді вона звариться ще швидше. Приблизний час варіння гречаної каші становить 15 хвилин. Не потрібно переварювати крупу

Стрес зникне, якщо ви зробите цю одну просту річ вдома

субота, 9 серпень 2025, 13:05

Ви коли-небудь помічали, що коли вас щось турбує, хочеться прибрати чи навести порядок у домі? Здається, це просто спосіб відволіктися, але насправді за цим стоїть наукове пояснення, передають Патріоти України. Відомий психолог Ітан Кросс, Ph.D., розпо...

Літній суперфуд, який знижує ризик раку, інсульту та деменції - просто їжте це щодня

субота, 9 серпень 2025, 12:10

Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...