А ви це знали? Чому під час приготування гречки крупу не можна засипати у холодну воду - відповідь досвідчених кулінарів

Гречка – найпопулярніший гарнір, проте не всі готують цю крупу правильно. В результаті гречка не виходить розсипчастою. Помилка у всіх одна, і як її виправити, поділилися досвідчені кулінари, передають Патріоти України.

Питання у тому, в яку воду ви висипаєте гречку при варінні. Якщо ви хочете, щоб гречка вийшла і смачною, і розсипчастою, не висипайте її в каструлю з холодною водою.

Безперечно, якщо варити гречку в холодній воді, то вона теж звариться, і може навіть вийде цілком смачною. Однак врахуйте, якщо крупу висипати в холодну воду, то ядра гречки розбухнуть, і каша вийде в'язкою.

Щоб зварити смачну гречку з першого разу, просто закидайте промиту крупу в каструлю з окропом. Коли вже гречка варитиметься, температуру на плиті потрібно зменшити до мінімуму, а каструлю накрити кришкою.

Ще один лайфхак. Попередньо перед приготуванням гречку можна замочити в холодній воді. Тоді вона звариться ще швидше. Приблизний час варіння гречаної каші становить 15 хвилин. Не потрібно переварювати крупу

Ви будете здивовані! ТОП-12 причин, чому обов'язково треба їсти кавун

вівторок, 16 липень 2024, 18:50

Якщо регулярно їсти кавуни, то можна покращити роботу всіх систем організму і позбутися багатьох проблем зі здоров’ям, передають Патріоти України. Розповідаємо, чому лікарі рекомендують обов’язково їсти кавуни кожного дня.

Це допоможе подолати депресію! Вчені вперше визначили місце в мозку людини, де виникає цікавість

вівторок, 16 липень 2024, 18:44

Вперше вчені дослідили, в якій саме ділянці мозку людини виникає цікавість. Людське зацікавлення спонукає нас шукати істину набагато ширше, ніж це роблять тварини, передають Патріоти України. Нові дослідження можуть допомогти краще зрозуміти, як живуть...