А ви це знали? Чому під час варіння яйця жовток стає зеленим

Курячі яйця є важливим джерелом поживних речовин, які необхідні для підтримки здоров’я організму, передають Патріоти України.

Це дуже збалансований продукт, який варто включати до свого раціону на регулярній основі.

Подробиці

Найкориснішим варіантом їх приготування вважається варіння.

Однак часом жовток змінює свій колір, набуваючи неапетитного зеленого відтінку.

Чому так може відбуватися?

Дехто вважає, що жовток змінює колір через те, що куплений не зовсім якісний продукт. Побачивши зеленого жовтка господині виявляють обережність і навіть не вживають продукт в їжу.

Однак це помилкова думка: їсти таке яйце можна без ризику для здоров’я. Але виглядає воно непривабливо.

Мало хто знає про те, що зелений відтінок є лише результатом хімічної реакції, викликаної некоректною термічною обробкою.

Так відбувається в тому випадку, якщо ви варите яйця надто тривалий час.

Тому варто дотримуватись прийнятих норм.

Для варіння яйця досить почекати до 10 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо для того, щоб воно зварилося.

Джерело: ПростоВей

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно повністю розряджати телефон перед заряджанням

четвер, 18 вересень 2025, 18:22

Багато користувачів досі вважають, що смартфон варто розряджати "в нуль" перед підключенням до мережі. Насправді це правило походить з епохи нікелевих акумуляторів і для сучасних літій-іонних батарей не лише зайве, а й шкідливе. Сайт Новини.LIVE розпов...

Це може шокувати! «Що трапляється з вашим тілом, коли ви не п’єте достатньо води

четвер, 18 вересень 2025, 18:12

Нова наукова робота показала, що навіть короткочасне зневоднення шкодить всьому організму. Вчені попереджають: недостатнє споживання води негативно впливає на пам’ять, серце і гормональний баланс, передають Патріоти України з посиланням на. Фахівці рек...