А ви це знали? Чому під час варіння яйця жовток стає зеленим

Курячі яйця є важливим джерелом поживних речовин, які необхідні для підтримки здоров’я організму, передають Патріоти України.

Це дуже збалансований продукт, який варто включати до свого раціону на регулярній основі.

Подробиці

Найкориснішим варіантом їх приготування вважається варіння.

Однак часом жовток змінює свій колір, набуваючи неапетитного зеленого відтінку.

Чому так може відбуватися?

Дехто вважає, що жовток змінює колір через те, що куплений не зовсім якісний продукт. Побачивши зеленого жовтка господині виявляють обережність і навіть не вживають продукт в їжу.

Однак це помилкова думка: їсти таке яйце можна без ризику для здоров’я. Але виглядає воно непривабливо.

Мало хто знає про те, що зелений відтінок є лише результатом хімічної реакції, викликаної некоректною термічною обробкою.

Так відбувається в тому випадку, якщо ви варите яйця надто тривалий час.

Тому варто дотримуватись прийнятих норм.

Для варіння яйця досить почекати до 10 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо для того, щоб воно зварилося.

Джерело: ПростоВей

Помилка може дорого коштувати! Як у жодному разі не можна вмикати пральну машину в розетку

четвер, 3 жовтень 2024, 9:48

Здавалося б, що складного в тому, щоб увімкнути пральну машину в розетку. Однак навіть під час виконання такої простої дії багато хто робить серйозну помилку, передають Патріоти України. Ця груба помилка, яку українці часто роблять роками, може призвес...

Перестати хропіти можна! ТОП-5 простих порад, щоб впоратися з проблемою

четвер, 3 жовтень 2024, 7:49

Хропіння може порушити не тільки її сон, а й створити дискомфорт тим, хто намагається заснути поруч. Чоловіки частіше хроплять, ніж жінки, передають Патріоти України. Якщо ви або ваш партнер хропете останнім часом, скористайтеся кількома простими порад...