А ви це знали? Чому після варіння макаронів не можна зливати всю воду

Відразу після завершення варіння макаронних виробів їх потрібно відкинути на друшляк, передають Патріоти України.

Як відомо, це необхідно для видалення води, в якій варився продукт.

При цьому багато кулінарів роблять серйозну помилку: вони зливають абсолютно всю рідину.

Ви так робите? Тоді не дивуйтеся, що гарнір виходить не дуже смачним.

Як правильно завершувати приготування макаронів

Перекладаючи зварені макарони в друшляк, залиште трохи води в каструлі.

Потім поверніть макаронні вироби в посуд та ретельно перемішайте готову страву.

За рахунок невеликого об’єму «макаронної» води, що залишилася, гарнір не висохне і не злипнеться.

На макаронах залишиться крохмальна «оболонка», яка покращить консистенцію та смакові якості страви.

Крім того, такий гарнір ідеально поєднуватиметься практично з будь-яким соусом.

А от якщо зливати абсолютно весь об’єм води, то макарони «склеюватимуться» і висихатимуть. Отримати задоволення від такої трапези навряд чи вдасться.

Це може здивувати! Чотири фрукти, які можуть шкодити печінці

вівторок, 23 грудень 2025, 7:15

Хоча фрукти загалом корисні, надмірне споживання деяких із них або наявність проблем із печінкою може бути небезпечним, передають Патріоти України.

Народні прикмети на 23 грудня. Чому українці спрадавна уникали веселощів та гострих предметів на Федула

вівторок, 23 грудень 2025, 7:08

23 грудня (5 січня за старим стилем) - день пам'яті великомученика Феодула Критського і ще дев'яти мучеників із ним, які загинули за віру. За юліанським календарем - день пам'яті святих мучеників Мини, Єрмогена і Євграфа та святителя Іоасафа, єпископа ...