А ви це знали? Чому після варіння макаронів не можна зливати всю воду

Відразу після завершення варіння макаронних виробів їх потрібно відкинути на друшляк, передають Патріоти України.

Як відомо, це необхідно для видалення води, в якій варився продукт.

При цьому багато кулінарів роблять серйозну помилку: вони зливають абсолютно всю рідину.

Ви так робите? Тоді не дивуйтеся, що гарнір виходить не дуже смачним.

Як правильно завершувати приготування макаронів

Перекладаючи зварені макарони в друшляк, залиште трохи води в каструлі.

Потім поверніть макаронні вироби в посуд та ретельно перемішайте готову страву.

За рахунок невеликого об’єму «макаронної» води, що залишилася, гарнір не висохне і не злипнеться.

На макаронах залишиться крохмальна «оболонка», яка покращить консистенцію та смакові якості страви.

Крім того, такий гарнір ідеально поєднуватиметься практично з будь-яким соусом.

А от якщо зливати абсолютно весь об’єм води, то макарони «склеюватимуться» і висихатимуть. Отримати задоволення від такої трапези навряд чи вдасться.

Психологічний тест: Виберіть верес і дізнайтеся правду про свій характер

субота, 13 вересень 2025, 11:15

Погляньте на три вереси й оберіть той, який найбільше привертає вашу увагу. Це не випадковість - ваш вибір може відкрити таємницю вашої особистості, передають Патріоти України. Ви — дуже чутлива й емпатійна людина. Вам довіряють навіть незнайомі, адже ...

Це може здивувати! Вчені знайшли у раціоні людей "союзника" бактерій, який послаблює ефективність антибіотиків

субота, 13 вересень 2025, 9:48

Кофеїн може змінювати реакцію бактерій на антибіотики та послаблювати їхню дію. Про це йдеться у новому дослідженні німецьких вчених, результати якого опублікували у науковому журналі PLOS Biology, пише Science Dialy, передають Патріоти України. Команд...