А ви це знали? Чому після варіння макаронів не можна зливати всю воду

Відразу після завершення варіння макаронних виробів їх потрібно відкинути на друшляк, передають Патріоти України.

Як відомо, це необхідно для видалення води, в якій варився продукт.

При цьому багато кулінарів роблять серйозну помилку: вони зливають абсолютно всю рідину.

Ви так робите? Тоді не дивуйтеся, що гарнір виходить не дуже смачним.

Як правильно завершувати приготування макаронів

Перекладаючи зварені макарони в друшляк, залиште трохи води в каструлі.

Потім поверніть макаронні вироби в посуд та ретельно перемішайте готову страву.

За рахунок невеликого об’єму «макаронної» води, що залишилася, гарнір не висохне і не злипнеться.

На макаронах залишиться крохмальна «оболонка», яка покращить консистенцію та смакові якості страви.

Крім того, такий гарнір ідеально поєднуватиметься практично з будь-яким соусом.

А от якщо зливати абсолютно весь об’єм води, то макарони «склеюватимуться» і висихатимуть. Отримати задоволення від такої трапези навряд чи вдасться.

Чому у вас проблеми з коханням? Психологічний тест із картинками

неділя, 9 листопад 2025, 19:07

Деяким людям щастить у коханні, а іншим важко будувати стосунки. Часто причина не в нещасті, а в наших власних діях та несвідомих установках. Цей швидкий тест допоможе розібратися, що саме може заважати вашим стосункам, передають Патріоти України. Як п...

Виводить токсини і зміцнює імунітет! Вчені назвали ягоду, яка може стати альтернативою лікам

неділя, 9 листопад 2025, 17:30

Кардіологи та дієтологи, які раніше називали фрукти та ягоди, корисні для серцево-судинної системи, відносять до цього переліку й журавлину, передають Патріоти України. Так, видання healthshots.com, посилаючись на дієтолога Прачі Джайна, пише, що чай з...