А ви це знали? Чому після варіння макаронів не можна зливати всю воду

Відразу після завершення варіння макаронних виробів їх потрібно відкинути на друшляк, передають Патріоти України.

Як відомо, це необхідно для видалення води, в якій варився продукт.

При цьому багато кулінарів роблять серйозну помилку: вони зливають абсолютно всю рідину.

Ви так робите? Тоді не дивуйтеся, що гарнір виходить не дуже смачним.

Як правильно завершувати приготування макаронів

Перекладаючи зварені макарони в друшляк, залиште трохи води в каструлі.

Потім поверніть макаронні вироби в посуд та ретельно перемішайте готову страву.

За рахунок невеликого об’єму «макаронної» води, що залишилася, гарнір не висохне і не злипнеться.

На макаронах залишиться крохмальна «оболонка», яка покращить консистенцію та смакові якості страви.

Крім того, такий гарнір ідеально поєднуватиметься практично з будь-яким соусом.

А от якщо зливати абсолютно весь об’єм води, то макарони «склеюватимуться» і висихатимуть. Отримати задоволення від такої трапези навряд чи вдасться.

Дачникам на замітку! Як зробити, щоб редиска не йшла у стрілки

понеділок, 12 травень 2025, 23:52

Редиска – одна з перших культур, які висівають навесні. Але навіть досвідчені городники нерідко стикаються з проблемою стрілкування, коли замість соковитого коренеплоду рослина витягується вгору. У такому разі редиска стає твердою, волокнистою, гіркою ...

Великий ризик? Лікар пояснив, чи справді "уколи краси" можуть призвести до сліпоти

понеділок, 12 травень 2025, 23:50

Чому ін’єкційні препарати (ботулотоксини, гіалуронова кислота, філери, біоревіталізанти тощо), потрапляють не туди, куди мали б, та чому можують призвести до незворотної втрати зору, розповів офтальмолог вищої категорії, офтальмохірург, кандидат медичн...