А ви це знали? Чому поливання городніх рослин теплою водою може значно знизити їхню врожайність

Без своєчасного та правильного поливу рослин не можна отримати гарний урожай. Особюливо важливо поливати рослини у спекотну погоду. Деякі фахівці стверджують, що поливання прохолодною водою збільшує врожайність, передають Патріоти України.

Основна причина, щоб проливати культури прохолодною водою в тому, що для розчинення великої кількості вуглекислого газу потрібні низькі температури, близько 15 градусів. Рослині, як відомо, вуглекислий газ потрібний для фотосинтезу, власне для утворення кисню. У теплій воді речовина буде розчинятися слабше.

Крім того, коріння багатьох культур краще почуваються саме при поливі прохолодною водою. Бульби картоплі, наприклад краще формуються при температурі ґрунту не вище 20 градусів. Кореневій системі більшості популярних городніх культур потрібна температура землі 15 градусів. І якщо тепла вода підвищить температуру ґрунту, це безумовно відобразиться на розвитку рослини.

Але дуже важливо пам'ятати, що крижаною водою, так само як і перегрітою (близько 30-40 градусів) поливати рослини не можна.

Ви будете здивовані! ТОП-5 успадкованих речей, яких не можна віддавати чи викидати, щоб не втратити везіння

середа, 24 квітень 2024, 8:44

Успадковані прикраси чи предмети побуту наділяють своїх нових власників силою, успіхом і щастям, передають Патріоти України. Є такі старовинні речі, що передаються з покоління в покоління, і вони несуть вкрай потужну енергетику роду. Адже здатні підси...

Порятунок для гіпертоніків! Названо овоч номер один, який регулює кров’яний тиск

середа, 24 квітень 2024, 7:50

Згідно з останніми даними від Центрів з контролю та профілактики захворювань, майже половина всіх дорослих страждають від високого кров’яного тиску або гіпертонії, але лише кожен четвертий має його під контролем. Якщо ви серед них, ймовірно, чули про н...