А ви це знали? Чому помідори не можна вирощувати поруч із огірками

Огірки та помідори є одними із найпопулярніших городніх культур, тому знайти їх можна майже на будь-якому городі. Однак досвідчений дачник ніколи не посадить ці овочі поруч один з одним, передають Патріоти України.

Подробиці

Справа в тому, що у цих рослин абсолютно різні вимоги до умов вирощування. І якщо томати та огірки стануть «сусідами», то городник у кращому разі втратить урожай одного з овочів, а в гіршому – зіткнеться із серйозним падінням урожайності обох культур.

Розберемося в конкретних причинах небажаності «сусідства» популярних рослин.
Різні вимоги до освітленості ділянки Томати люблять яскраве сонце. А ось для огірків часте потрапляння сонячних променів може становити небезпеку.

Тому городні культури не можуть бути поруч один з одним: для томатів треба підібрати добре освітлену ділянку, а ось для представника сімейства Гарбузові більше підійде місце в півтіні.

Томати добре справляються з нестачею вологи. А от огірки, навпаки, не продемонструють високу врожайність при дефіциті води.

Добре зволожений ґрунт безпосередньо впливає на смак овочів. Велика кількість води робить помідори несмачними, а огірки – ароматними і хрусткими. Таким чином, пасльонові не потребують частого поливу, а от гарбузові доводиться поливати регулярно і рясно.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...