А ви це знали? Чому при обсмажуванні курки з'являється біла піна і чи небезпечне таке м'ясо

Куряче м'ясо - дуже бюджетний, смачний та корисний продукт, який може бути основою для приготування смачних котлет, відбивних, а також можна готувати смачний суп, бульйон. Але дуже важливо – вміти правильно вибрати цей продукт, щоб страви з нього були безпечними, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією, чому під час приготування курячого м'яса утворюється біла піна та чи безпечне таке м'ясо. Інформація була опублікована у виданні Newsy.gotujmy.

Чи отруйна піна, яка виділяється при приготуванні м'яса

Дієтологи стверджують, що піна, яка утворюється в процесі приготування, а саме при смажені, є абсолютно безпечною. Так як куряче м'ясо складається здебільшого з білка. Під впливом високої температури відбувається денатурація білка, тобто змінюється його структура. Після вживання такої піни вам нічого не загрожує!

Антибіотики можуть бути причиною появи піни під час приготування?

Поширений міф про те, що піна, що виділяється з курки під час смаження, викликана антибіотиками і гормонами, які дають птахам під час вирощування. У цьому немає жодної краплі правди, оскільки такі речовини заборонені. Тваринам їх вводять лише в обґрунтованих випадках на вимогу ветеринара, і це трапляється вкрай рідко. Куряче м'ясо поставляють у магазини з ферм, тому знайти в магазині м'ясо, що містить антибіотики або гормони практично неможливо.

Але, варто зазначити, що найкраще не вживати курячі нутрощі, у тому числі і печінку, тому що в ній можуть накопичуватися шкідливі речовини. Ще не бажано їсти курячі крила та обов'язково знімати шкіру.

Це може здивувати! Про що насправді попереджають нічні сновидіння - думка нейрохірурга

неділя, 23 листопад 2025, 23:10

Відомо, що людина проводить уві сні до третини життя. У цей час мозок відключається від зовнішнього світу, тіло відпочиває, а у внутрішньому просторі розгортаються історії, які часом здаються реальнішими за саму реальність, передають Патріоти України з...

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...