А ви це знали? Чому при обсмажуванні курки з'являється біла піна і чи небезпечне таке м'ясо

Куряче м'ясо - дуже бюджетний, смачний та корисний продукт, який може бути основою для приготування смачних котлет, відбивних, а також можна готувати смачний суп, бульйон. Але дуже важливо – вміти правильно вибрати цей продукт, щоб страви з нього були безпечними, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією, чому під час приготування курячого м'яса утворюється біла піна та чи безпечне таке м'ясо. Інформація була опублікована у виданні Newsy.gotujmy.

Чи отруйна піна, яка виділяється при приготуванні м'яса

Дієтологи стверджують, що піна, яка утворюється в процесі приготування, а саме при смажені, є абсолютно безпечною. Так як куряче м'ясо складається здебільшого з білка. Під впливом високої температури відбувається денатурація білка, тобто змінюється його структура. Після вживання такої піни вам нічого не загрожує!

Антибіотики можуть бути причиною появи піни під час приготування?

Поширений міф про те, що піна, що виділяється з курки під час смаження, викликана антибіотиками і гормонами, які дають птахам під час вирощування. У цьому немає жодної краплі правди, оскільки такі речовини заборонені. Тваринам їх вводять лише в обґрунтованих випадках на вимогу ветеринара, і це трапляється вкрай рідко. Куряче м'ясо поставляють у магазини з ферм, тому знайти в магазині м'ясо, що містить антибіотики або гормони практично неможливо.

Але, варто зазначити, що найкраще не вживати курячі нутрощі, у тому числі і печінку, тому що в ній можуть накопичуватися шкідливі речовини. Ще не бажано їсти курячі крила та обов'язково знімати шкіру.

Жінкам на замітку! Додайте ці продукти до свого раціону, щоб отримати волосся вашої мрії

понеділок, 20 травень 2024, 13:42

Сильні та пишні пасма - це мрія кожного, але ми всі знаємо, що досягти її нелегко. Це тому, що стійкий ріст волосся залежить від таких факторів, як вік, генетика та зміни навколишнього середовища. Дещо є поза нашим контролем, але є й те, на що ми можем...

Перевірте себе! Пройдіть тест і дізнайтеся, яка дитяча травма руйнує ваше життя

понеділок, 20 травень 2024, 13:08

Прекрасна весняна квітка може розповісти про ваш психологічний стан більше, ніж ви думаєте. Пропонуємо вам обрати тюльпан, щоб дізнатися, яка дитяча травма заважає вам розправити крила і жити повним життям. Деталі. Усі ми таїмо в собі якісь психологічн...