А ви це знали? Чому при смаженні котлет виділяється біла маса

Коли ви відправляєте котлети на смаження, можна помітити виділення білої субстанції. Не хвилюйтеся, це не є ознакою зіпсованого чи поганого фаршу. Проте дещо специфічне може проявлятися.

Подробиці

Експерти та кулінари кажуть, що виділення білої субстанції є нормальним процесом. Річ у тому, що білки мають гідрофільні властивості, а при нагріванні змінюється структура протеїнів.

Є ще один момент. Поява білої маси може бути ознакою високого вмісту води в фарші чи жиру. Як варіант, в самому фарші може не вистачати речовини, яка все об’єднує разом. Кулінари кажуть, що зменшити виділення білої маси можна, якщо до фаршу додати більше хліба чи яєць.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

п’ятниця, 15 серпень 2025, 2:47

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Не просто так: Чому люди розмовляють уві сні - вчені знайшли пояснення

четвер, 14 серпень 2025, 23:25

Під час сну вночі люди можуть поводитись дуже незвичним чином. Сміятись, щось белькотіти і навіть цілком чітко щось говорити, передають Патріоти України. Це явище в науці має назву сомнілоквія, і воно вважається досить поширеним у людській популяції. Я...