А ви це знали? Чому при варінні картоплі утворюється біла піна

Напевно, кожна господиня під час приготування картоплі стикається з таким явищем, як поява піни, передають Патріоти України.

Багато хто намагається її видалити, оскільки вважає, що з картоплі разом із піною виходять хімікати та різні шкідливі речовини.

Подробиці

Із чого насправді складається така піна?

Кожен знає про те, що в хімічному складі картоплі, крім корисних речовин, можна виявити крохмаль. Часто перед приготуванням страв на основі коренеплоду картоплі прийнято вимочувати її у холодній воді.

Цей кулінарний прийом допомагає позбутися крохмалю.

Якщо ж відразу приступити до варіння, речовина починає виділятися в процесі приготування.

Чи потрібно позбавлятися цієї речовини?

При приготуванні перших страв із додаванням картоплі піну, звичайно, потрібно видалити. Це допоможе зробити суп візуально приємнішим.

До того ж, краще позбавитися крохмалю, який стає частиною рідкої страви.

Якщо ви просто варите картоплю на гарнір, то піну можна ігнорувати. У саму картоплю шкідливі речовини не повернуться, а воду прийнято зливати.

От у чому секрет! Що додати в сирники: борошно чи манку, щоб вони були пишними та ніжними

вівторок, 2 липень 2024, 7:12

Існує чимало рецептів, в основі яких використовується не борошно, а манка. Обидва інгредієнти виробляються з одного злаку, а тому мають схожі властивості, передають Патріоти України. Деяким господиням до вподоби використовувати манку для приготування с...

Народні прикмети на 2 липня: У день Берегині краще не планувати далеку поїздку. Традиції та заборони свята

вівторок, 2 липень 2024, 7:05

2 липня за новим календарним стилем (14 липня - за старим) - Покладення ризи Пресвятої Богородиці, яке відбулося у Влахерні. 2 липня за старим календарним стилем згадують святого мученика Зосиму Аполлоніадського. Також за старим календарем триває Петрі...