А ви це знали? Чому рушники у ванній не варто вішати на гачки

У повсякденному житті дрібниці часто залишаються поза увагою. Але вони можуть значно впливати на наше здоров'я та комфорт, передають Патріоти України.

Наприклад, багато хто після використання, не замислюючись, вішає рушники на гачки. Про те, чому такий спосіб зберігання може призвести до неприємних наслідків, розповів House Digest.

Правильне зберігання рушників – це не лише питання зручності, але й здоров'я, гігієни та довговічності вашого текстилю.

Чому не варто вішати рушники на гачок

Багато хто не замислюється над тим, що підвішування вологого рушника лише за одну точку може мати негативні наслідки. Через те, що на ньому утворюються складки, тканина дуже повільно висихає, особливо в вологому середовищі ванної кімнати. Це може призвести до утворення неприємного запаху, а також до розмноження шкідливих бактерій.

Крім того, гачки сприяють швидшому зношуванню рушників. Вони можуть стати менш м’якими, через деформацію волокон, пошкодитись тощо. Тому, якщо ви хочете зберегти свої рушники в гарному стані якнайдовше, варто задуматися над альтернативними методами їхнього зберігання та сушіння.

Альтернатива гачкам

Фахівці рекомендують замінити гачки на спеціальні сушки або стійки. Завдяки тому, що ви зможете розвісити рушники без складок, він буде більш швидко висихати, що мінімізує ризик розповсюдження бактерій. Також вага вологої тканини буде розподілятися рівномірніше, що зменшить навантаження на волокна та продовжить термін служби текстилю.

Крім того, стійки та сушки не лише функціональні, але й додають привабливості вашій ванній кімнаті, адже дозволяють зберігати рушники охайно та стильно

Додаткові поради по догляду за рушниками

Для того, щоб ваші рушники довго залишалися в гарному стані, важливо дотримуватися декількох простих правил. По-перше, якщо ваші вони зберігаються у ванній кімнаті, переконайтеся, що приміщення добре вентилюється.

По-друге, не забувайте регулярно прати рушники в гарячій воді — рекомендовано робити це після кожних трьох використань.

Секрет господинь! Що додати у фарш, щоб курячі котлети були соковиті

четвер, 29 серпень 2024, 9:15

Котлети з курячого філе часто бувають сухі, але якщо приготувати за цим рецептом, то ви отримаєте соковиті, ніжні, м’які м’ясні вироби. Один інгредієнт може з пісного філе зробити ідеальний фарш, передають Патріоти України. Класично додайте в перемелен...

Це справді працює! Як знову зробити сухий хліб м’яким і смачним

четвер, 29 серпень 2024, 8:14

Добра та господиня, яка купує рівно стільки хліба, скільки потрібно. І тут домочадцям завжди вистачає цього продукту. При цьому вони встигають з’їдати хлібобулочний виріб до того, як він почав псуватися. Однак іноді помилки може припуститися навіть дос...