Шоколадні фігурки у вигляді Санта Клауса, сніговика, зайчика чи інших тваринок стали традиційними атрибутами зимових свят. Втім, цікавим є той факт, що вони усередині порожні. Чому ж? Про таку особливість шоколадних фігурок розповіла журналістка журналу Smithsonian Аманда Фіґл, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Експертка посилається на віце-президента з виробництва компанії однієї з американських кондитерських компаній Марка Шлотта. З його слів, порожнисті шоколадні фігурки створені насамперед із міркувань зручності.
"Якби у вас був кролик більшого розміру і з цільного шоколаду, він був би схожий на цеглину. Ви б ламали зуби", - пояснює експерт. Окрім того, такі шоколадні фігурки є економічно вигіднішими. Адже на їхнє виготовлення потрібна менша кількість сировини. Відтак можна зробити більше солодощів.
Традиція створення шоколадних фігурок
Першими шоколадними фігурками були кролики. Вони вперше з’явилися у США у 19 столітті. Порожнисті солодощі вперше з’явилися 1939-го стали надзвичайно популярними після Другої світової війни.
Зауважимо, що Різдво і Новий рік вже не за горами. Підготовка до різдвяних і новорічних свят – це не лише радість, а й купа справ, які треба встигнути зробити і нічого не забути. Тож маємо кілька порад для створення святкового настрою.
Близько десятої частини власників смартфонів у світі заклеюють об'єктив пристрою, побоюючись стеження. Фахівці визнають, що ризик справді існує, хоча для шпигунства потрібні чітко визначені умови. Про це пише ITsider, передають Патріоти України. Зловми...
Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.