А ви це знали? Чому спочатку смажать цибулю, а потім м’ясо

Сперечатись про смаки - не найблагородніше заняття, тим більше, якщо справа стосується кулінарії, передають Патріоти України.

В цьому випадку вірніше буде звертати увагу не на смакові уподобання, а скоріше на досвід і здоровий глузд. Інакше можна просто зіпсувати продукти харчування, не зазнавши гастрономічного задоволення.

Подробиці

Наприклад, як правильно вчинити у випадку, якщо доведеться посмажити м’ясо з цибулею? Спочатку смажити цибулю чи м’ясо? А можливо, потрібно готувати їх одночасно?

Розповідаємо, як правильно діяти.

Розглянемо три робочі версії:

  • спочатку смажать цибулю, а потім м’ясо;
  • спочатку смажать м’ясо, а потім цибулю;
  • смажать все окремо і потім змішують інгредієнти.

Насправді, у такій ситуації потрібно за допомогою цибулі покращити смак м’яса.

Відомо, що м’ясо смажиться довше, а цибуля під впливом температури у сковороді пускає сік.

В результаті, якщо знизиться температура, волога почне випаровуватися, а м’ясо вже буде не стільки смажитися, скільки тушитись.

Грамотно робить той кухар, який спочатку смажить м’ясо так, щоб воно підрум’янилося, а потім додає цибулю, так, щоб і м’ясо та овоч досягли готовності одночасно.

Щодо третього методу, коли інгредієнти смажаться окремо, то зіпсувати готову страву в цьому випадку не вийде.

Єдине, що може постраждати, це смак, який набуває м’ясо, коли смажиться разом із цибулею.

Чи корисно дрімати після обіду? Можливо, ви робите шкоду собі самі

п’ятниця, 22 серпень 2025, 18:10

Багато людей вважають, що короткий сон після обіду допомагає відновити сили. Однак насправді він може викликати втому, роздратованість або головний біль. Причини цього явища варто знати, щоб уникати неприємних наслідків, передають Патріоти України. Іне...

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...