А ви це знали? Чому сидіння на підлозі може продовжити життя

Люди, які живуть найдовше у світі, мають інші звички сидіння, ніж більшість з нас, і ці відмінності можуть відігравати важливу роль у довголітті. Більшість експертів у сфері охорони здоров’я погоджуються, що надмірне сидіння щодня негативно впливає на наше тіло, передають Патріоти України.

Якщо ви багато часу проводите сидячи, ви позбавляєте себе важливих рухів, які можуть покращити ваше здоров’я. Це може призвести до погіршення розумових здібностей, поганого настрою, напружених м’язів та поганої постави, наголошує eatthis.com.

Крім того, занадто багато сидіння фактично скорочує тривалість життя. Однак, оскільки сидіння є невід'ємною частиною нашого життя, важливо знати, що існує спосіб сидіти, який може допомогти продовжити життя.

Що таке "блакитні зони"?

Науковці та дослідники вже давно вивчають так звані "блакитні зони" – ізольовані регіони світу, де значна кількість людей живе значно довше, ніж у середньому. Термін "блакитні зони" увів журналіст і дослідник Ден Бюттнер у 2005 році. Його дослідження показали, що саме ці зони є домом для людей з найдовшою тривалістю життя.

У своєму інтерв'ю для Well+Good Бюттнер поділився спостереженнями щодо сидіння довгожителів. Він зазначив, що ці люди мають особливі звички сидіння, які можуть бути пов’язані з їхнім здоров’ям і довголіттям. Секрет – сидіння на підлозі.

"Жінки, які мають найдовшу тривалість життя, мешкали на Окінаві, і вони сиділи на підлозі. Я провів два дні з жінкою, якій було 103 роки, і спостерігав, як вона до 40 разів на день вставала з підлоги і сідала назад. Це фактично рівнозначно 40 присіданням щодня", – розповів Бюттнер.

Чому це працює?

Сидячи на підлозі, ви змушуєте своє тіло працювати активніше. Це не тільки покращує гнучкість та зміцнює м'язи, але й допомагає боротися з гравітацією. Окрім того, сидіння на підлозі є менш зручним, тому ви автоматично починаєте сидіти менше.

У дослідженні, опублікованому в Європейському журналі превентивної кардіології, учасники виконували тест під назвою "сидячий підйом". Завдання полягало в тому, щоб піднятися з положення сидячи на підлозі, не допомагаючи собі руками чи колінами. Люди, які могли це зробити без допомоги, мали кращі показники довголіття. Виявилося, що ті, хто показав найгірші результати в цьому тесті, були у шість разів більш схильні до передчасної смерті.

Доктор Клаудіо Гіл Араухо зазначив, що збереження гнучкості, м’язової сили та координації має важливий вплив не лише на повсякденну активність, а й на тривалість життя.

Лорен Роксбург, фахівець із вирівнювання тіла, вважає, що можливість легко сідати та вставати з підлоги є показником здоров’я м’язів, скелета і загального фізичного стану. Сидіння на підлозі також сприяє покращенню кровообігу та кращому усвідомленню свого тіла.

Якщо ж сидіння на підлозі вам здається занадто незручним, спробуйте робити кілька присідань протягом дня – це також позитивно вплине на ваше здоров'я.

Жінкам на замітку! Які неочевидні ознаки того, що ви дуже подобаєтеся чоловікові

п’ятниця, 27 вересень 2024, 18:49

Іноді жінка не розуміє, чи подобається чоловікові, бо він відверто про це не говорить, а запитати прямо не наважується або не має такої можливості, передають Патріоти України. Чоловік зазвичай соромиться зізнатися, що йому подобається жінка, бо не звик...

А ви це знали? Чому сидіння на підлозі може продовжити життя

п’ятниця, 27 вересень 2024, 16:56

Люди, які живуть найдовше у світі, мають інші звички сидіння, ніж більшість з нас, і ці відмінності можуть відігравати важливу роль у довголітті. Більшість експертів у сфері охорони здоров’я погоджуються, що надмірне сидіння щодня негативно впливає на ...