А ви це знали? Чому в 40 років не відзначають день народження і що буде, якщо порушити табу

Існує марновірство, що відзначати свій сороковий день народження - не найкраща ідея, передають Патріоти України. Розкішне свято нібито може привести лише до неприємностей. Чи так це насправді?

Цифра 40 асоціюється зі смертю, злом і стражданнями

У Біблії можна знайти безліч прикладів, коли згадується число 40:

  • повінь під час Великого потопу тривала 40 днів;
  • Ісус перебував на землі після свого воскресіння також 40 днів;
  • Мойсей водив єврейський народ пустелею впродовж 40 років.

Крім того, число 40 грає важливу роль в поминальних обрядах. Згідно з християнською традицією, на 40-й день після смерті душа людини постає перед Богом в третій та останній раз, а Бог вирішує, куди їй відправитися. Тому цього дня прийнято поминати покійного.

У Китаї, Японії та Кореї число 4 асоціюється зі злом, нещастями та небезпекою. Вся справа у тому, що назва цієї цифри звучить схоже на слово "смерть". У цих країнах не можна знайти номери квартир, будинків або ліфтів з цифрою 4, а на громадському транспорті також відсутні маршрути з таким номером. Навіть на мобільні телефони, номери яких містять цифру 4, діють знижки.

До речі, в Китаї вважають, що святкувати 40-річчя не варто лише чоловікам. Жінкам же краще не влаштовувати урочистостей в 30‑річчя.

Згідно з іншим популярним повір'ям, саме у 40-річчя людину покидає ангел-охоронець, залишаючи її без вищого захисту.

Психологічні причини

Рубіж в 40 років вважається переходом до зрілості. У цьому віці починають проявлятися зовнішні ознаки старіння, організм повільніше відновлюється після захворювань і навантажень, а фізична форма погіршується.

Оскільки середня тривалість життя становить приблизно 70-80 років, то п'ятий десяток змушує замислитися про те, що половина шляху вже пройдена. А це, погодьтеся, не привід для радості. До речі, згідно з дослідженнями, період з 40 до 50 років — найнещасливіший в житті людини.

Прикмети, пов'язані зі святкуванням сорокаріччя

Якщо жінка вирішить відзначити 40-річний ювілей, то може прискорити старіння, а ще це загрожує їй більш важкими наслідками, наприклад, вона рано стане вдовою.

Чоловік, влаштувавши вечірку в свій 40-й день народження, приверне в своє життя негатив і труднощі, аж до власної загибелі. Подарунки, піднесені на сорокаріччя, мають негативну енергетику.

Як правильно відзначити ювілей 40 років

Є кілька способів і відзначити ювілей, і про всяк випадок уникнути негативного впливу забобонів. Наприклад, можна відсвяткувати останній день своїх 39 років або перший день сорокового року.

Щоб не вплинути на енергетику свого майбутнього, замість розкішного торжества можна влаштувати свято в колі найближчих людей. А ще краще - не влаштовувати застілля, а витратити гроші на виконання заповітного бажання.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...