А ви це знали? Чи може боліти голова від кондиціонера і як цього уникнути

Кондиціонер - справжній порятунок у літню спеку. Він дарує прохолоду, створюючи комфортний мікроклімат у приміщенні. Однак, як і будь-який інший пристрій, він має свої недоліки. Одним із них є головний біль, на який часто скаржаться люди, що використовують кондиціонер, передають Патріоти України.

Факти ICTV запитали в сімейнго лікаря Яни Хорольської, чи може боліти голова від кондиціонера і як цього уникнути.

Чи може боліти голова від кондиціонера

Холодне повітря від кондиціонера може призвести до спазму судин головного мозку, що спричиняє біль. Особливо чутливі до цього люди з метеозалежністю, мігренню, серцево-судинними захворюваннями, а також люди похилого віку та діти.

– Вони сушать повітря в приміщенні, що призводить до пересихання слизових оболонок носа та горла, спричинюючи подразнення та головний біль, – зазначає лікар.

Якщо є можливість, придбайте пристрій із функцією зволоження повітря.

Чому під кондиціонером болить голова: причини

Існує кілька причин, через які кондиціонер може спричиняти головний біль:

  • Неправильно спрямований потік холодного повітря від кондиціонера може спричиняти протяги, які призводять до головного болю.
  • Фільтри в кондиціонерах засмічуються пилом і цвіллю, які під час вдихання спричиняють алергічні реакції та головний біль.
  • Ще один ризик – це отруєння фреоном. Хоча це трапляється рідко й лише за пошкодження трубки кондиціонера – варто пам’ятати про це. Фреони – отруйні для людини сполуки.
– Симптоми інтоксикації включають нудоту, блювоту, головні болі, що здавлюють, під час поворотів голови та важке дихання, – зазначає лікар.

Що робити, якщо болить голова від кондиціонера

Не ставте надто низьку температуру, різниця між температурою всередині та зовні приміщення не має перевищувати 5-7°C.

Відчиняйте вікна кілька разів на день, щоби впустити свіже повітря.

– Використовуйте зволожувач повітря або розвісьте вологі рушники в приміщенні, – рекомендує лікар.

Оптимальний варіант – вмикати кондиціонер перед сном, коли в кімнаті нікого немає. Після того, як температура в приміщенні стане прийнятною для відпочинку, прилад можна вимкнути. У жодному разі не залишайте працюючий пристрій на ніч.

Регулярно чистьте фільтри кондиціонера відповідно до інструкцій виробника. Не спрямовуйте потік так, щоб холодне повітря дуло прямо на вас.

Пийте багато води, оскільки зневоднення може посилити головний біль.

Цей спосіб творить дива! Як знизити кров'яний тиск без ліків

неділя, 30 червень 2024, 23:00

Експерти Американської кардіологічної асоціації опублікували в журналі Circulation матеріал, де розповіли про ключові зміни у житті, які допомагають знижувати артеріальний тиск, передають Патріоти України. Інші дослідники із Школи медицини Університету...

Водіям на замітку! Як швидко в спеку охолодити сидіння та кермо автомобіля

неділя, 30 червень 2024, 22:00

Влітку під час спеки водії та пасажири стикаються з кількома труднощами. Одна з них - підвищення температури повітря у салоні автомобіля. І проблема полягає не тільки в тому, що в машині стає спекотно та душно, пише pixelinform.com, передають Патріоти ...