А ви це знали? Чи можна їсти старий мед без шкоди для здоров'я - ви здивуєтеся

Мед - такий продукт, який є на кухні у багатьох господинь. Але часто буває так, що баночка з цим корисним і смачним смаколиком стоїть десь в дальньому кутку довгий час. Що ж робити з таким медом, чи можна його їсти і як зрозуміти, що мед зіпсувався, передають Патріоти України.

Отже, давайте розберемося, що відбувається з медом, якщо довго його зберігати. З плином часу мед починає тверднути і змінювати колір. Залежно від сорту мед починає кристалізуватися через різний час після відкачування. Наприклад, мед з соняшнику, починає густіти буквально через місяць.

При тривалому зберіганні мед темніє, а його корисні властивості випаровуються. Отже, старий мед їсти можна, але він вже не буде корисним.

На питання, скільки зберігається мед в банці, відповісти складно. Це залежить від сорту меду, від температури зберігання і тари, в якій він знаходиться. Взагалі мед може зберігатися дуже довго, проте бувають випадки, коли він може зіпсуватися.

Як зрозуміти що мед зіпсувався - головна ознака

Якщо ваш мед зверху покрився пінкою і має неприємний і навіть кислуватий запах - значить він заграв. Їсти такий мед не можна.

Куди можна використовувати старий мед, щоб не викидати

Якщо ви щасливий володар баночки з медом, яка зберігається вже не один рік, то краще за все щось приготувати з ним. Наприклад, шулики з медом і маком або будь-яку іншу випічку. Блюдо з додаванням старого меду вийде таким же смачним і ароматним, як і зі свіжим.

Порада. Якщо мед став занадто твердим і його важко дістати з банки - просто підігрійте її на водяній бані або поставте в таз з гарячою водою. Мед нагріється і знову стане рідким.

Джерело: УНІАН

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...