А ви це знали? Чи можна кидати яйця у вже киплячу воду - ось про що сперечаються господині

Варіння яєць потребує дотримання певних правил, передають Патріоти України.

Господині-початківці часто сперечаються про те, в яку воду потрібно класти продукт. Дехто вважає, що варити потрібно в киплячій воді, а інші ж дотримуються думки, що можна починати готувати і в холодній воді.

Однозначної відповіді немає.

Подробиці

Справа в тому, що можливі обидва варіанти, але з дотриманням деяких простих правил.

Кидати в гарячу воду можна лише яйця кімнатної температури. Якщо це будуть яйця, які лежали в холодильнику, то вони можуть тріснути при варінні.

Тому для якісного результату треба дотримуватись температурного режиму і не перевищувати час варіння.

Досвідчені кулінари відзначають, що покласти яйця в каструлю для варіння можна на будь-якому етапі приготування. Можна класти їх у холодну, гарячу або вже закипілу воду.

Правила варіння яєць у киплячій воді

Попередньо яйця треба дістати із холодильника. Нехай вони залишаться за кімнатної температури на дві години. Також можна потримати їх близько півгодини у теплій воді.

Варяться яйця в окропі легко і швидко. Попередньо потрібно довести рідину до кипіння та зменшити до мінімуму вогонь.

Після цього можна класти їх у каструлю. Кришку при цьому використовувати не треба.

Вже через 3-4 хвилини будуть готові яйця некруто, через 5-7 хвилин – середні, через 10-15 хвилин – круто.

Багато хто побоюється розтріскування шкаралупи яєць під час варіння. Щоб запобігти цьому, варто додати у воду кілька чайних ложок солі. У такому разі, навіть якщо шкаралупа лусне, солона вода стримає білок, він згорнеться й не витече.

Навіщо досвідчені господині додають крохмаль у котлетний фарш

понеділок, 22 липень 2024, 14:09

Напевно, багато хто і не чув про те, що в котлетний фарш потрібно додавати крохмаль, передають Патріоти України. Здавалося б, цей інгредієнт там абсолютно зайвий. Але це не так. Багато господинь вже давно використовують його для приготування м’ясних б...

А ви це знали? Смажена на сковороді чи у фритюрі - ось яка їжі корисніша для здоров'я

понеділок, 22 липень 2024, 13:56

Смажена їжа є улюбленим елементом багатьох кухонь, але методи досягнення бажаного золотистого вигляду можуть бути різними. Два поширених способи смаження - на сковороді та у фритюрі і варто знати, який корисніший, передають Патріоти України. Смаження н...