А ви це знали? Чи можна кидати яйця у вже киплячу воду - ось про що сперечаються господині

Варіння яєць потребує дотримання певних правил, передають Патріоти України.

Господині-початківці часто сперечаються про те, в яку воду потрібно класти продукт. Дехто вважає, що варити потрібно в киплячій воді, а інші ж дотримуються думки, що можна починати готувати і в холодній воді.

Однозначної відповіді немає.

Подробиці

Справа в тому, що можливі обидва варіанти, але з дотриманням деяких простих правил.

Кидати в гарячу воду можна лише яйця кімнатної температури. Якщо це будуть яйця, які лежали в холодильнику, то вони можуть тріснути при варінні.

Тому для якісного результату треба дотримуватись температурного режиму і не перевищувати час варіння.

Досвідчені кулінари відзначають, що покласти яйця в каструлю для варіння можна на будь-якому етапі приготування. Можна класти їх у холодну, гарячу або вже закипілу воду.

Правила варіння яєць у киплячій воді

Попередньо яйця треба дістати із холодильника. Нехай вони залишаться за кімнатної температури на дві години. Також можна потримати їх близько півгодини у теплій воді.

Варяться яйця в окропі легко і швидко. Попередньо потрібно довести рідину до кипіння та зменшити до мінімуму вогонь.

Після цього можна класти їх у каструлю. Кришку при цьому використовувати не треба.

Вже через 3-4 хвилини будуть готові яйця некруто, через 5-7 хвилин – середні, через 10-15 хвилин – круто.

Багато хто побоюється розтріскування шкаралупи яєць під час варіння. Щоб запобігти цьому, варто додати у воду кілька чайних ложок солі. У такому разі, навіть якщо шкаралупа лусне, солона вода стримає білок, він згорнеться й не витече.

Секрет господинь! Що обов’язково треба додати у фарш для пельменів, біляшів і чебуреків

вівторок, 20 серпень 2024, 8:07

Соковитий фарш у багатьох стравах відіграє найважливішу роль, зокрема пельмені, біляші чи чебуреки можуть бути несмачними, якщо у тісто засунути невміло зроблений фарш, передають Патріоти України. Фарш для соковитих виробів треба робити не з пісного м’...

А ви це знали? Чи можна варити картоплю та моркву разом

вівторок, 20 серпень 2024, 7:12

Для багатьох овочевих салатів, наприклад, для популярного і улюбленого багатьма олів’є, потрібна картопля та морква. При цьому додавати їх слід саме у вареному вигляді, передають Патріоти України. Господині, які прагнуть заощадити час, воліють одночасн...