А ви це знали? Чи можна кип'ятити воду двічі

Всі напевно чули, що не можна двічі кип'ятити воду ні з якої причини, оскільки це небезпечно для здоров'я, повторне кип'ятіння води збільшує кількість токсинів, які можуть викликати різні хвороби, передають Патріоти України.

Однак це не означає, що значна кількість шкідливих речовин фактично є в кип'яченій воді. Під час кип'ятіння води, вона, як відомо, випаровується. В цей час концентрація домішків, які є у воді збільшується.

До складу води з під крану входять різноманітні речовини, в тому числі та не дуже корисні, як то миш'як, нітрати, фториди. Концентрація шкідливих речовин звичайно збільшується в міру того, як знову і знову кип'ятити воду.

Проте вчені підрахували, що їх настільки мало, що вони не становлять небезпеки для здоров'я. На думку вчених, отруєння миш'яком виникне, якщо в організмі людини його концентрація досягне 0,6 мг миш'яку на 1 кг маси тіла на день. Тобто, вчені підрахували, що якщо маса людини – 75 кг, то, щоб отруїтися миш'яком, потрібно закип'ятити близько 10 тисяч літрів води та довести її до об'єму чашки кави та випити.

Що реально відбувається під час кип'ятіння води, так це те, що видаляються молекули кисню, що впливає на її смак. Але різницю між смаком кип'яченої та некип'яченої води помітять лише гурмани.

Кава натщесерце: Як вона впливає на ваш кишківник - наукове пояснення

середа, 13 серпень 2025, 18:12

Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...

Все просто! Як приготувати рис, щоб він був ще смачнішим

середа, 13 серпень 2025, 17:45

Ваш рис може мати значно кращий смак, якщо ви під час його приготування виконаєте один простий крок, який займає лише 15 секунд, передають Патріоти України. Марк Біттман, відомий кулінарний автор і колумніст New York Times, розкрив просту пораду, яка м...