А ви це знали? Чи можна кип'ятити воду двічі

Всі напевно чули, що не можна двічі кип'ятити воду ні з якої причини, оскільки це небезпечно для здоров'я, повторне кип'ятіння води збільшує кількість токсинів, які можуть викликати різні хвороби, передають Патріоти України.

Однак це не означає, що значна кількість шкідливих речовин фактично є в кип'яченій воді. Під час кип'ятіння води, вона, як відомо, випаровується. В цей час концентрація домішків, які є у воді збільшується.

До складу води з під крану входять різноманітні речовини, в тому числі та не дуже корисні, як то миш'як, нітрати, фториди. Концентрація шкідливих речовин звичайно збільшується в міру того, як знову і знову кип'ятити воду.

Проте вчені підрахували, що їх настільки мало, що вони не становлять небезпеки для здоров'я. На думку вчених, отруєння миш'яком виникне, якщо в організмі людини його концентрація досягне 0,6 мг миш'яку на 1 кг маси тіла на день. Тобто, вчені підрахували, що якщо маса людини – 75 кг, то, щоб отруїтися миш'яком, потрібно закип'ятити близько 10 тисяч літрів води та довести її до об'єму чашки кави та випити.

Що реально відбувається під час кип'ятіння води, так це те, що видаляються молекули кисню, що впливає на її смак. Але різницю між смаком кип'яченої та некип'яченої води помітять лише гурмани.

Може статися пожежа! Названо пристрої, які не можна включати в подовжувач

неділя, 24 листопад 2024, 11:50

Подовжувачі стали невід'ємною частиною нашого життя. Вони необхідні для того, щоб одночасно керувати кількома пристроями. Однак, виявляється, не всі пристрої можна до них підключати. Читайте більше про це в матеріалі ТСН.ua. Про це пише видання SantePl...

Смачно й корисно! Що краще додати до чаю замість цукру

неділя, 24 листопад 2024, 10:15

Раптом усвідомили, що вживаєте дуже багато цукру? І тут першою жертвою стає саме чай. Рішення прибрати цукор з улюбленої чашки чаю здається оптимальним варіантом, але часто в таких випадках чай перестає приносити задоволення, яке було раніше. Не варто ...