А ви це знали? Чи можна пити воду з лимоном зранку натщесерце - відповідає фахівець

Останнім часом стало дуже популярно пити воду з лимоном зранку натщесерце. Однак, випивши такий напій, деякі люди можуть відчувати важкість та біль у животі. Це все не даремно і пити лимонну воду можна не усім, передають Патріоти України.

Нутриціологиня Надія Гамада (pp_body11) на своїй сторінці в Instagram розповіла, чим корисна вода з лимоном та чи можна її пити зранку натщесерце.

Користь води з лимоном

За словами фахівчині, вода з лимоном корисна для здоров'я. Зокрема, напій:

1. Забезпечує гідратацію. Вода допомагає підтримувати нормальну функцію органів, а лимон додає смаку, що може спонукати до більшого споживання води.

2. Містить велику кількість вітаміну С, який є антиоксидантом та допомагає зміцнити імунну систему. Він також сприяє утворенню колагену, який важливий для здоров'я шкіри, суглобів та кровоносних судин.

3. Підтримує шлунково-кишковий тракт. Особливо кислотність лимонного соку, яка покращує травлення та стимулює продукцію шлункового соку.

4. Містить антиоксиданти, такі як флавоноїди. Вони захищають клітини від пошкоджень вільними радикалами, сприяють загальному здоров'ю та знижують ризик розвитку захворювань серця, деяких типів раку та інших захворювань.

5. Очищує організм від токсинів та сприяє легшому функціонуванню нирок та сечового міхура.

Чи можна пити воду з лимоном натщесерце

Фахівчиня каже, що воду з лимоном не варто пити натщесерце. Все тому, що лимонний сік кислий і може подразнювати шлунковий тракт. Особливо це стосується тих, хто має захворювання шлунку чи кишківника. Краще пити такий напій впродовж дня, додаючи м'яту та навіть кубики льоду.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...