А ви це знали? Чи можна тримати вдома засушені квіти: Що про це кажуть народні прикмети

Хоча б раз кожен з нас залишав в будинку засушені квіти. Особливо часто їх зберігають дівчата, щоб зберегти пам'ять про перше побачення чи день весілля. Що кажуть народні прикмети: чи можна зберігати вдома засушені квіти? Читайте про це в матеріалі, передають Патріоти України.

Чи можна зберігати вдома засушені квіти

Якщо вірити народним прикметам, робити цього категорично не можна. Адже це, на думку наших предків, може стати причиною втрати сили і молодості. Здавна вірили — як квіти втрачають свою зовнішню красу під час засихання, так і власник букету, в якому стоять засушені рослини, захворіє, втратить всі сили і накличе на себе страшні біди. Саме тому не варто надовго залишати такі квіти у вазі. Крім того, якщо ви не викинули букет вчасно і він все ще стоїть у воді, то починає потроху загнивати. Через це в домі з'являється чимало бактерій.

Чому саме не можна тримати вдома засушені квіти? За народними прикметами ви можете накликати на себе і членів своєї сім'ї:

  • смерть;
  • нещастя і невдачі;
  • фінансові втрати;
  • втрату близької людини;
  • розвиток хвороб;
  • втрату сімейного благополуччя.

Які квіти дозволено тримати вдома в засушеному виді

Однак є й такі квіти, які ви можете спокійно тримати вдома навіть засушеними. Йдеться про лікарські рослини. Своєму власнику вони не лише не принесуть жодної шкоди, а й допоможуть покращити здоров'я та благополуччя.

Серед основних квітів, які можна засушувати і зберігати в будинку, варто виділити: пижмо, лаванду, материнку, ромашку, чебрець, м'яту, полин.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...