А ви це знали? Чи обов’язково вимикати з розетки заряджений ноутбук: Що може статися

Працюючи за ноутбуком, користувачі не завжди вимикають його з розетки, коли пристрій повністю заряджений. Багато хто звик працювати, не слідкуючи за рівнем заряду батареї. Дуже зручно тримати ноутбук постійно підключеним до джерела живлення. Чи шкодить безперервна зарядка системі, передають Патріоти України.

Експерти говорять, що це жодним чином не відобразиться на роботі ноутбука. Коли батарея повністю заряджена, процес живлення автоматично припиняється. Процес зарядки не йтиме, якщо у налаштуваннях ноутбука ви бачите повідомлення "батарея повністю заряджена". Щойно заряд почне падати, живлення відновиться.

Тобто, акумулятор не почне працювати гірше, якщо не вимикати ноутбук із розетки. Батарея "зношується" з часом, незалежно від того, від’єднували ви пристрій після повної зарядки, чи ні. Однак, слід знати кілька важливих аспектів, які можуть зіпсувати ноутбук.

Якісна зарядка

Якщо ви використовуєте неякісний зарядний пристрій, безперервна зарядка дійсно може нашкодити ноутбуку. Мова йде про акумулятори невідомого походження. Слід використовувати тільки оригінальні зарядки, що відповідають моделі вашого ноутбука.

Зміни у напрузі

Різкі стрибки напруги негативно впливають на роботу ноутбука. Експерти радять встановити стабілізатор напруги. Це допоможе при постійних підключеннях ноутбука до мережі.

Перегрів

Не можна ставити ноутбук під прямими сонячними променями або у дуже жаркому місці. Щоб уникнути перегріву слід також звертати увагу на вентиляцію. Ніщо не має перешкоджати нормальному потоку повітря. Якщо ваш ноутбук перегрівається під час роботи, можна купити охолоджувач. Звісно, в умовах відключень електроенергії, краще тримати ноутбук постійно зарядженим.

Джерело: Обозреватель

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...

Секрет досвідчених господинь! Де найкраще зберігати хліб, щоб він був свіжим до трьох тижнів

субота, 20 квітень 2024, 8:56

Щоб зберегти свіжість хліба надовго та захистити його від сторонніх запахів, можна скористатися підручними засобами, передають Патріоти України. Не завжди вдається з'їсти весь хліб одразу. Тому кмітливі господині вдаються до деяких хитрощів щодо його ...