А ви це знали? Чи підвищують яйця рівень холестерину і скільки їх на день можна з'їдати - несподівана відповідь фахівчині

Курячі яйця є дуже популярним та смачним продуктом, який додають практично у всі страви, починаючи від омлетів, випічки та салатів. Із яєць роблять навіть напої, передають Патріоти України.

Дієтологиня Світлана Фус розповіла в Instagram про користь та шкоду курячих яєць, а також скільки їх можна з'їсти на день без шкоди для організму.

"Яйця не підвищують рівень холестерину, тому що холестерин, що потрапляє в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах. Відкладається тільки наш власний, який виробляє печінку. Яйця, навпаки, впливають на зниження рівня "поганого" холестерину, завдяки лецитину !",– відповіла фахівчиня.

Фус додала, що яйця є одними із найцінніших продуктів. Вони підвищують імунітет, допомагають боротися з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями та стресами, нормалізують обмін речовин та допомагають майбутній мамі виносити здорового малюка.

Кому не можна їсти яйця

"Вони можуть викликати алергію. Непереносимість буває різною – лише жовтків, лише білків, того й іншого. Алергіки повинні обов'язково відстежувати "приховані" яйця у харчових продуктах", – пояснила фахівчиня.

Яйця також можуть переносити сальмонел

"Тому їсти їх найкраще лише приготованими. Уникайте рецептів із сирими яйцями, якщо не впевнені в їхньому походженні, смажте яєчню до затвердіння жовтка, варіть яйця не менше двох хвилин!", – радить Фус.

Добова норма яєць – 1-2 шт. в день!

Повсякденна математика: як гранола стала формулою нового сніданку

середа, 20 серпень 2025, 13:52

Пошук простих рішень — характерна ознака сьогодення. Мінімум часу, зрозумілий склад, чіткий результат. Саме у такий логіці сформувався сучасний ритуал першого прийому їжі. І серед варіантів, які найбільше відповідають новим запитам, вирізняється гранол...

Не всі ультраоброблені продукти шкідливі! Вчені назвали ТОП-8, які можуть покращити здоров’я

середа, 20 серпень 2025, 12:35

Багато людей вважають, що всі ультраоброблені продукти (УОП) шкідливі, але нове дослідження показало, що деякі з них навпаки можуть бути корисними, передають Патріоти України. Виявлено, що заморожені овочі, консервовані помідори, цільнозерновий хліб та...