А ви це знали? Чи підвищують яйця рівень холестерину і скільки їх на день можна з'їдати - несподівана відповідь фахівчині

Курячі яйця є дуже популярним та смачним продуктом, який додають практично у всі страви, починаючи від омлетів, випічки та салатів. Із яєць роблять навіть напої, передають Патріоти України.

Дієтологиня Світлана Фус розповіла в Instagram про користь та шкоду курячих яєць, а також скільки їх можна з'їсти на день без шкоди для організму.

"Яйця не підвищують рівень холестерину, тому що холестерин, що потрапляє в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах. Відкладається тільки наш власний, який виробляє печінку. Яйця, навпаки, впливають на зниження рівня "поганого" холестерину, завдяки лецитину !",– відповіла фахівчиня.

Фус додала, що яйця є одними із найцінніших продуктів. Вони підвищують імунітет, допомагають боротися з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями та стресами, нормалізують обмін речовин та допомагають майбутній мамі виносити здорового малюка.

Кому не можна їсти яйця

"Вони можуть викликати алергію. Непереносимість буває різною – лише жовтків, лише білків, того й іншого. Алергіки повинні обов'язково відстежувати "приховані" яйця у харчових продуктах", – пояснила фахівчиня.

Яйця також можуть переносити сальмонел

"Тому їсти їх найкраще лише приготованими. Уникайте рецептів із сирими яйцями, якщо не впевнені в їхньому походженні, смажте яєчню до затвердіння жовтка, варіть яйця не менше двох хвилин!", – радить Фус.

Добова норма яєць – 1-2 шт. в день!

Допоможуть два натуральні засоби! Як позбутися цвілі і неприємного запаху у пральній машині

понеділок, 24 лютий 2025, 9:45

Пральна машина може стати брудною та смердючою через накопичення миючого засобу, пом’якшувача тканини, бруду та бактерій, але є простий спосіб позбутися цього всього. Виявляється, очистити ущільнювач пральної машини насправді дуже просто - і для цього ...

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...